De voordelen van een goede isolatie

Het is natuurlijk super vervelend als je huis niet goed geïsoleerd is. Vaak tocht het dan heel erg in huis en zijn de energiekosten nogal hoog. Dit zijn al genoeg redenen om je huis te laten isoleren. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren waarop dit kan in verschillende prijsklassen. Het fijne is dat een isolatie ook een goede investering is in het huis zodat je er over een aantal jaar als je het wilt verkopen ook nog iets aan hebt. Ben je benieuwd wat alle voordelen zijn van een geïsoleerd huis? Lees dan snel verder.

Zo voordelig

Wat veel mensen wel weten is dat woningisolatie natuurlijk de energiekosten verminderd, door bijvoorbeeld een geïsoleerde vloer en een spouwmuur isolatie houdt het huis meer warmte vast. Hierdoor hoef je je huis minder vaak te verwarmen, wat ervoor zorgt dat de energiekosten dalen en dit kan zelfs leiden tot 33% lagere energiekosten. Door dat je minder CO2 uitstoot is het ook beter voor het milieu om je huis te isoleren. Hierbij nog wat andere voordelen die misschien niet zo voor de hand liggen:

  • het huis wordt meer waard wanneer het goed geïsoleerd is, wat natuurlijk voordelig is bij de verkoop.
  • Je huis wordt een prettigere omgeving omdat de temperatuur in huis meer constant is. 
  • Als het huis goed geïsoleerd is dan kan tocht en vocht minder goed het huis binnen waardoor er de kans op schimmel kleiner is. 
  • doordat het huis goed geïsoleerd is komt er minder geluid van buitenaf het huis in, waardoor je minder overlast zal ervaren van de omgeving. 
  • Soms kan je subsidies krijgen voor het isoleren van je huis
  • Doordat je geld bespaard om de energiekosten (en met een subsidie) verdien je de investering van de isolatie zo weer terug!

Verbouwen niet nodig

Veel mensen kiezen ervoor om hun huis niet te laten isoleren omdat ze geen zin hebben in die eindeloze verbouwen. Dat is natuurlijk te begrijpen, want daar heb je niet altijd tijd voor en zin in. Daarnaast kost dit ook weer veel geld. Gelukkig hoef je niet altijd de hele muren eruit te halen om ze goed te laten isoleren. Bij een voorzetwand isolatie hoef je niet de hele muur eruit te halen maar plaats je vanaf de binnenkant platen als isolatie. Het voordeel hiervan is ook dat het naast goede isolatie voor temperatuur ook goed werkt voor geluidsisolatie en als bedekking van een beschadigde muur.