Waarom je altijd tie-wraps in huis moet hebben

5 november 2021
TipsCadeaus voor binnen

Grote kans dat je ze nog wel ergens in huis hebt liggen: tie-wraps. Handig, want doordat ze zo stevig zijn kun je er makkelijk items mee bevestigen en dingen tijdelijk mee repareren. Nuttig zijn ze dus zeker. Heb jij ze nog niet in huis? Dan wil je dat na het lezen van onderstaande tips wel!

Kabels uit de knoop

Heb jij ook vaak last van in de war geraakte kabels, bijvoorbeeld bij de televisie of je computer? Frustrerend, vooral als je net een specifieke kabel ergens voor nodig hebt. De oplossing? Tie-wraps! Tie-wraps doen namelijk ook ideaal dienst als kabelbinder. Haal de kabels uit de knoop en bind een tie-wrap los om de kabels heen. Doe vervolgens tussen iedere kabel een tie-wrap om de eerder gebonden tie-wrap heen, zodat je de kabels goed gescheiden houdt. Je kunt de uiteinden van de tie-wraps afknippen.

Houder voor je telefoon

Kijk jij regelmatig films of series op je telefoon? Dan is de volgende tip voor jou een echte life-hack! Houd je telefoon in landscape stand en doe twee tie-wraps om je telefoon heen. Je telefoon kan nu steunen op de lange uiteinden van de tie-wraps. Ideaal, want nu kun je een film of serie kijken zonder dat je je telefoon hoeft vast te houden.

Een mapje maken

Tegenwoordig doen we veel digitaal, maar toch houd je altijd wel veel belangrijke papieren die je moet bewaren. Heb je geen map in huis waar je de papieren in kunt bundelen? Maak dan zelf een map met karton en tie-wraps. Gebruik twee stukken karton voor de kaft en doe daartussen de papieren die je bij elkaar wilt binden. Maak hier gaatjes in met een perforator en bindt alles bij elkaar door twee kleine tie-wraps.

Stekkerdoos ophangen

Vind je die rondslingerende stekkerdoos op de grond maar niks? Dan kun je ervoor kiezen om hem op te hangen. Ook dit kan gemakkelijk met tie-wraps. Doe twee tie-wraps losjes om de stekkerdoos en bindt vervolgens om deze tie-wraps nog een tie-wrap. Zo ontstaat er als het ware een lusje. Bevestig twee haakjes op de plek waar je de stekkerdoos op wilt hangen en vervolgens kun je de stekkerdoos hieraan bevestigen door middel van de tie-wraps.