De dingen die je moet overwegen bij het kopen van een tuinhuisje

Denk je erover om een tuinhuis te kopen? Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel mensen hebben de droom om een leuk en authentiek tuinhuisje in hun tuin te laten plaatsen. Vaak is de reden om een achtertuin op deze manier optimaal te benutten. We hebben wat goede adviezen voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het vinden van het perfecte tuinhuisje!

Het type tuinhuisje

Er zijn verschillende soorten tuinhuisjes te verkrijgen. De meest voorkomende types zijn hout, staal of vinyl. Houten huisjes zijn meestal gemaakt van cederhout of grenenhout. Ze worden beschouwd als het meest traditionele type tuinhuis. Zowel ceder en grenen zijn duurzame materialen die goed bestand zijn tegen guur weer. Dit soort tuinhuisjes hebben een natuurlijke uitstraling en passen eigenlijk in iedere tuin. Stalen huisjes zijn zeer sterk en kunnen goed tegen alle weersomstandigheden. Ze zijn ook vrij duurzaam en gaan lang mee. Tuinhuisjes van vinyl zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van kleuren.

Bepaal de grootte van het tuinhuisje

Voordat je een tuinhuis aanschaft is het van groot belang dat je goed nadenkt over de afmeting van het huisje. Het aanschaffen van een tuinhuisje is nogal een investering. Het zou dan ook zonde zijn als blijkt dat het huisje uiteindelijk niet geschikt blijkt te zijn. Als je veel tijd in een tuinhuisje wilt gaan doorbrengen dan zul je een formaat moeten kiezen waarin je je goed kunt bewegen. Als je het tuinhuis alleen wilt gebruiken voor de opslag van spullen, dan zou je kunnen kiezen voor een kleiner formaat. Daarnaast raden we je aan om ook rekening te houden met de ruimte die overblijft in de tuin. Zul je na de plaatsing van een tuinhuis nog genoeg plek hebben om te kunnen genieten van de tuin?

Kies een budget

Zodra je op onderzoek uitgaat naar een leuk tuinhuisje is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het aanbod van leuke tuinhuisjes bij Lugarde Nederland is enorm. Daarnaast zijn er tegenwoordig prachtige moderne huisjes te krijgen. De kans is dan ook groot dat je na het zien van de eindeloze opties bereid bent om meer geld te betalen voor een tuinhuisje dan je in de eerste instantie in gedachten had. Daarom kan het handig zijn om vooraf een budget te bepalen zodat je je niet laat verleiden tijdens het bekijken van alle mogelijkheden.