De mooiste tuin van uw dromen laten ontwerpen

Misschien verhuis je wel of wil je jouw oude tuin helemaal om laten toveren tot een hoffelijke tuin. Als je aan de slag wilt gaan met jouw tuin is het slim om te starten in de winter met het ontwerp. Er zijn ook speciale ontwerpers die een professioneel tuinontwerp in Amstelveen kan ontwikkelen. Helemaal naar jouw wens en smaak. Begin met een lijstje wat jij in jouw tuin zal willen hebben. Misschien wil je wel een watervalletje, een vijver, een gazon met standbeelden of sierlijke beplanting. Een bloesem bijvoorbeeld of zelfs een Japanse tuin met grote sierlijke karpers in de vijver. Met tuinen kun je eindeloos creatief zijn en experimenteren. De tuin moet natuurlijk niet te druk en te vol worden. Ook moet je bij jouw budget in de buurt blijven. Je moet overwegen wat haalbaar is en of de objecten die in de tuin komen niet teveel ruimte in beslag gaan nemen. Je wilt vast nog wel lekker op een terras in het zonnetje kunnen zitten in jouw tuin.

Je kunt zowel de tuin zelf alvast schetsen als direct laten ontwerpen

Pak een vel papier en een pen en meet je tuin van te voren uit. Zet de tuin in schaalgrootte op papier met de maten erbij. Overdenk waar wat moet kopen en hoe elke hoek eruit moet komen te zien. Een tuinontwerper krijgt zo ook een beter overzicht van jouw wensen en wat de mogelijkheden zijn, samen met een passend advies. Denk erover om oude objecten die zijn versleten misschien wel te laten vervangen door nieuwe objecten. Een nieuw tuinhuis bijvoorbeeld, een nieuw terras of de aanleg van een nieuw gazon. Met tuinrenovatie kun je dit per object op een plattegrondje aangeven.

Lichtinval en aanblik

Check tevens de kijkrichting vanuit de woning en kijk waar de zon op de tuin valt. Zo kun je bepalen hoe je de tuin indeelt. De tuin op het zuiden heeft weer andere lichtinval dan de tuin op het noorden. Als je na werktijd in de namiddag van de zon wilt genieten kun je het terras zo aan laten leggen dat je s ‘middags daar genoeg zon hebt in plaats van volledig schaduw. Ook bepaalde planten en bloemen hebben hun eigen dagschema qua licht. De ene plant groeit het beste in (half)schaduw terwijl de andere plant volle zon nodig heeft gedurende dag. Een professionele tuinontwerper houdt hier tevens rekening mee. Je kunt met een snelle schets al een goede basis van jouw tuin maken. De tekening hoeft zelf nog niet heel gedetailleerd uitgewerkt te worden. De ontwerper kan tevens jouw tuin renderen in een 3D weergave waardoor je alvast kunt genieten van het nieuwe ontwerp vanuit realistisch oogpunt.