Je appartement verkopen, zo doe je dat!

Het is tijd voor een nieuwe woning! Wellicht woon je al een aantal jaar in jouw appartement en ben je toe aan een nieuwe woning. Of misschien wil je wel een wereldreis gaan maken en zet je daarom je huidige appartement te koop. Wat de reden ook is, je wilt jouw appartement snel verkopen. Het is dan handig om onderstaande stappen te doorlopen, zodat je jouw appartement hopelijk met een mooie overwaarde kunt verkopen!

Het huis te koop zetten, waar begin je?

Iedereen weet het wel, als je een huis te koop wilt zetten doe je dat via een makelaar. Je kunt hiervoor zelf aan de slag gaan en jouw huis zelf te koop zetten. Je dient dan dus zelf foto’s te maken, verkoopprijs te bepalen en bezichtigingen te doen met potentiële kopers. Je kunt er ook voor kiezen om jouw woning te koop te zetten via een makelaar, meestal wordt deze dan op Funda gepresenteerd. Je kunt er ook voor kiezen om jouw appartement verkopen aan vastgoedmakelaar Bagro Vastgoed.In dat geval kies je ervoor om jouw appartement rechtstreeks aan de vastgoedmakelaar te verkopen. Je skipt dan in feite de bezichtigingen en het verkoopklaar maken van je woning, omdat een vastgoedmakelaar ook huizen en appartementen koopt die bijvoorbeeld slecht onderhouden zijn. Bovendien heb je verkoopzekerheid doordat een vastgoedmakelaar bij interesse direct een bod kan doen, zonder ontbindende voorwaarden. Dit heeft als voordeel dat jij de koopsom snel op rekening kunt hebben. Handig als je bijvoorbeeld gaat emigreren en snel over je geld wilt kunnen beschikken.

Algemene tips voor het verkopen van jouw appartement

Welke methode je ook kiest om jouw appartement te verkopen, het is natuurlijk altijd handig om jouw woning zo gunstig mogelijk te presenteren. Je hoeft echt niet altijd die appeltaart af te bakken in de oven voordat er bezichtigingen komen, maar het loont zich wel de moeite om je appartement van tevoren op te ruimen en even goed schoon te maken. Niemand wordt immers enthousiast van een heel vies huis, toch? Daarnaast kun je er (als je jouw appartement zelf te koop zet, of deze via een makelaar verkoopt) voor zorgen dat kleine werkzaamheden aan jouw huis gedaan worden. Een lekkende kraan of douche repareren, zorgt ervoor dat je huis makkelijker verkocht kan worden.

Vergeet je dakterras of balkon niet

Wat soms nog wel eens vergeten wordt is het buitenruimte van je woning. Heb je een appartement dan heb je bijvoorbeeld een balkon of een dakterras waar je lekker kunt chillen of uitrusten na een lange dag werken. Dit is echter ook een selling point voor je huis! Zorg er daarom dus voor dat je balkon of dakterras schoon, opgeruimd en netjes is voordat er bezichtigingen komen. Zet er eventueel een nieuw plantje op een tafel om je buitenruimte een frisse uitstraling te geven. Dit kan kopers misschien net dat extra zetje in de rug geven om voor jouw appartement te kiezen!

Klik hier om meer blogs zoals deze te lezen.