De op moment meest populaire haagplant

11 november 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

De Portugese laurier is een winterharde, groenblijvende heester. Ideaal wanneer je houdt van volle en dichte hagen die een fraaie erfafscheiding vormen. Wanneer je erg gesteld bent op de privacy in de tuin is de Portugese laurier de meest geschikte plant. Door de dichte begroeiing van de leerachtig aanvoelende bladeren wordt een groene muur gecreƫerd waardoor je in alle vrijheid kunt doen en laten wat je wilt. De laurier kan je hoog laten door groeien terwijl het toch niet breed uitwaaiert. Liever een laag haagje? Ook dan is de Portugese laurier, ook wel bekend als de Prunus lusitanica Angustifolia, heel geschikt.

Portugese laurier uit eigen kwekerij

Wanneer je ervoor kiest om ze bij de Portugese laurier kwekerij te bestellen weet je zeker dat de allerbeste planten krijgt. Ze komen namelijk rechtstreeks uit de eigen kwekerij waardoor ze sterk zijn, goed verzorgd en van uitmuntende kwaliteit zijn. Dat is overigens niet te merken aan de prijs: bij de Portugese laurier kwekerij krijg je echt waar voor je geld. Na jouw bestelling worden ze zorgvuldig verpakt in duurzaam materiaal en zo snel mogelijk verzonden naar iedere locatie in Nederland. Op deze manier heeft de Portugese laurier, zonder tussenkomst, het minste te lijden onder het transport. Wil je ze liever zelf afhalen en met eigen ogen bekijken wat de herkomst is? Dat kan uiteraard ook bij de Portugese laurierkwekerij. Heb je een grote hoeveelheid nodig dan doe je er goed aan om vooraf een offerte op te vragen. Dit is geheel vrijblijvend dus je zit nergens aan vast.

Verzorgingstips van de Portugese laurier kwekerij

De Portugese laurier is het hele jaar door aan te planten op iedere gewenste standplaats. Voeg voor een goede wortelgroei wel aanplantgrond toe aan de bodem. Niet alleen als haag, ook solitair in de volle grond of een pot is het een aanwinst voor tuin of terras. Om een gezonde groei te bevorderen is het goed de Portugese laurier aan het einde van de zomer te snoeien. Wanneer je dit niet doet bestaat er een grote kans dat u het volgende jaar niet voldoende heeft aan een snoeischaar maar de zaag ter hand moet nemen. Met deze tips van de Portugese laurier kwekerij lukt het vast om vele jaren te genieten van de mooie, groene heesters.