Deuren van hoge kwaliteit

19 januari 2023
WonenCadeaus voor binnen

Je loopt er iedere dag meerdere malen doorheen zonder dat je eigenlijk bij stilstaat, oftewel deuren. Buiten het feit dat ze als een doorgang dienen, hebben ze ook een rol in de uitstraling van je hele interieur. Je kent het vast wel: soms kom je wel eens bij mensen langs die een enorme deur hebben met een grote gouden knop eraan. Als je er eenmaal voor staat dan zegt dat iets over de persoon die in het desbetreffende huis woont. Het maakt altijd indruk. In deze blog gaan we kijken naar de verschillende typen deuren waar je tussen kunt kiezen. Een bedrijf zal bijvoorbeeld taatsdeuren willen hebben (om het overzicht te bewaren), terwijl een huishouden misschien zou kiezen voor een klassieke voordeur.

De moderne deur

De stalen deuren zijn de laatste jaren terug van weggeweest. Een industriële look is tegenwoordig heel erg populair onder de mensen. Volgens het bedrijf GewoonGers legt de stalen deur een connectie met de rest van het interieur. Er zijn natuurlijk veel verschillende kleuren stalen deuren, maar het materiaal zorgt er voor dat de ruimte goed wordt geïsoleerd. Wat dat betreft is de stalen deur niet alleen een hippe keuze, maar is het met het milieu in gedachte een goede overweging om te kiezen.

De deur van glas

Deuren van glas worden vooral gebruikt aan de binnenkant van een huis. Het mooie van deze deuren is dat ze heel goed overzicht houden over het hele interieur en de prachtige tuin. Je voelt je niet opgesloten en hebt bijna het gevoel dat je buiten leeft. Toch heeft de glazendeur wel een nadeel, vooral als je te maken hebt met drukke kinderen: het kan breken en voor gevaar zorgen.

Klassiek hout

Als je graag gezelligheid en warmte wil uitstralen is de houten deur misschien de oplossing voor jou. Zorg er voor dat je goed kijkt op welke manier de houten deur gemaakt is als je besluit tot koop over te gaan. Is de deur bijvoorbeeld op de juiste manier afgewerkt met lak? Ze hebben meer onderhoud nodig, omdat ze meer vatbaar zijn voor weersomstandigheden zoals zon en regen. Toch maakt het ze niet minder mooi.