Dit zijn de trends op interieurgebied

De gure wintermaanden liggen weer achter ons en de dagen worden steeds langer en lichter. Een nieuwe seizoen in aantocht dus! Met de zomer op komst hebben veel mensen ook zin in een nieuw interieur. Veel mensen voelen de drang om hun huis goed op te ruimen, en van een nieuwe look te voorzien! Hoe fijn is het om je woning klaar te maken voor de zomer door nieuwe decoraties aan te schaffen en nieuwe meubels te kopen? Vaak kunnen kleine veranderingen in je huis al voor grote gevolgen zorgen! Benieuwd wat de nieuwste trends zijn op het gebied van interieur, voor zowel binnen als buiten? Lees dan gauw verder!

Duurzaamheid

De laatste jaren speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in ons leven. We zijn ons meer en meer bewust van het milieu en dat vertaalt zich in verschillende zaken, zo eten we bijvoorbeeld vaker vegetarisch of veganistisch, kopen we meer kleding van duurzame merken, maar denken we ook zeker aan het milieu bij de inrichting van aanschaf van een huis. Veel mensen kiezen de laatste jaren namelijk steeds vaker voor meubels die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of ze kopen juist meubels die tijdloos zijn. Ook tuinen worden steeds duurzamer. Dit kun je doen door biologische planten en materialen te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een regenton of een compostbak.

Rond

Een andere trend is: rond! Rond is helemaal in de mode, denk aan bijvoorbeeld een ronde eettafel een rond vloerkleed of een ronde lamp. Ronde vormen doorbreken de vaak vele rechte en strakke lijnen die je in een interieur ziet. Door ronde items toe te voegen, krijgt een woning een zachter en vriendelijkere uitstraling. En niet alleen ronde meubels staan mooi, maar ook ronde accessoires doen het goed.. Voor je tuin kun je denken aan ronde eettafeltjes voor op je terras of vlonder, en ronde items voor aan je schutting. Ga je veel klussen doen in je huis? Dan is het een idee een container te huren zodat je je afval gelijk kunt opruimen.

Licht

Een thuis waar je helemaal op je plek bent, is heel erg belangrijk. Zeker nu we in deze corona-periode veel thuis zitten, is je eigen plek enorm waardevol. Lichte kleuren zijn hierbij relevant. Dat komt omdat lichte kleuren in een woning ervoor zorgen dat je woning rust uitstraalt. Maar daarnaast zorgen lichte kleuren ook voor een ruimtelijk effect. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een licht plafond, krijg je dat je plafond hoger lijkt dan hij daadwerkelijk is. Op die manier lijkt je kamer extra groot. Niets is wat het lijkt!

Meer blogs lezen? Klik hier.