De transformatie van je woonkamer

Voor degene die veeleisend is en zich een heuse kameleon waant, kunnen we bovenstaande beter als een transformatie formuleren. Want die gaat dit vast nog ‘s doen!

En opnieuw, en opnieuw, en opnieuw… want waarom zou je tevreden zijn of blijven wanneer je jezelf telkens opnieuw kunt uitvinden? En je interieur dus ook? De persoon die je vandaag bent, is morgen weer heel iemand anders.

En nee, je hoeft dat ‘morgen’ niet per definitie heel letterlijk te nemen, hoor. Dat hangt weer heel erg van de persoon af, echter. Maar waar de een slechts af en toe van decoraties wisselt, groeit de ander qua innerlijk zo hard en snel dat met enige regelmaat heel de opstelling van de woonkamer over de kop moet. En wie weet zijn de metamorfoses soms wel nog ingrijpender!

Wat we daar precies mee bedoelen? Nou, we zullen je eens enkele voorbeelden geven. Misschien herken je je er wel in.

Woord vooraf

Vooropgesteld willen we even kwijt dat je je niet moet schamen wanneer je qua interieur helemaal vanaf nul wilt gaan beginnen. Kijk wel even of je financieel wel uitkomt: zoiets brengt namelijk nogal wat kosten met zich mee. Natuurlijk willen we wel dat je prettig woont, dus de overweging is en blijft altijd een behoorlijk lastige. Maar dat leggen we dus helemaal bij jou neer. Jij bent degene die over je eigen geluk moet beslissen.

De basis

De materialen en kleuren van de kamer zelf zijn vaak een heikel punt. Op een gegeven moment worden die flets of blijven hetzelfde maar passen gewoonweg niet meer bij je. Komt vaker voor dan je denkt. Veel mensen negeren dat te lang en voelen zich om onverklaarbare reden heel rot in hun eigen veilige stekkie.

Een renovatie is dan meestal de oplossing. Kijk in hoeverre deuren, vensterbanken, vloer, plafond en wanden nog bij je opstelling passen en vervang de elementen die niet langer aan jouw persoonlijke standaard voldoen.

Opvulling

Inderdaad, je stoelen, tafels, banken en kasten en dergelijke. Zijn die ook aan vernieuwing toe? Dan kun je je oude meubels kwijt aan vrienden en familieleden die erom verlegen zitten. Is iedereen verzadigd, dan heeft de plaatselijke kringloopwinkel er misschien iets aan. Mocht je budget nou niet al te hoog zijn, dan kun je in ieder geval een deel van je meubilair hier kopen.

De spring-in-het-oogs

Nee, dat is vast geen echte term. Althans, dat was ‘t niet. Nu wel. Want beeldjes, fotolijsten, posters en illustraties moeten ook nog een plekje. Als je die al hebt, natuurlijk. Zo niet, dan schaf je die aan. Heb je een drukke agenda? Dan zou je in plaats van echte ook kunststof planten in huis kunnen halen. Die staan prachtig, blijven mooi en vereisen geen enkele verzorging! Handig, toch?

Meer tips? Kijk hier.