De vele voordelen van een PVC vloer

Ga jij binnenkort verhuizen naar een woning waar een nieuwe vloer in moet komen? Of is je huidige vloer aan vervanging toe? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Parket, laminaat en plavuizen waren jarenlang de meest populaire keuzes, maar er is een nieuwe mogelijkheid in opmars: De PVC vloer. PVC vloeren zijn te krijgen in talloze kleuren en stijlen en ze beschikken over heel wat voordelen. Welke dat zijn zullen we je hier vertellen:

Wat zijn PVC vloeren?

PVC (ofwel polyvinylchloride) is een kunststof materiaal dat slijtvaste en flexibele eigenschappen heeft. Het is te krijgen in ontelbaar veel kleuren en in houtlook, die door het gebruik van moderne technieken niet van echt te onderscheiden is. Een mooie ontwikkeling op het gebied van PVC vloeren is ook dat ze door het gebruik van bio-weekmakers steeds milieuvriendelijker worden.

Geluidsdempend

Eén van de grootste voordelen van een PVC vloer ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat is de mate van geluidsdemping. PVC vloeren zijn een heel stuk stiller en daardoor uitstekend geschikt voor gebruik in appartementen en bovenwoningen.  Vaak is het in met name appartementen verplicht om een demping van minimaal 10 decibel te bereiken en zelfs de klik PVC vloeren die je zelf kan leggen halen dit gemakkelijk. Wil je nóg meer demping? Dan kan je kiezen voor de verlijmde PVC vloer. Deze moeten echter wel door een specialist worden gelegd.

Vloerverwarming

In tegenstelling tot sommige andere vloeren zijn PVC vloeren perfect te combineren met vloerverwarming. Omdat het materiaal warmtegeleidend is hoef je jouw verwarming zelfs minder hoog te zetten dan bij een laminaatvloer. En dat heeft een positief effect op je energierekening.

Makkelijk te onderhouden

Een ander voordeel van PVC vloeren is dat ze heel gemakkelijk zijn in het onderhoud. Door het gebruikte materiaal hoef je niet bang te zijn voor krimping of uitzetting en je kan er zonder zorgen een natte dweil over halen. Ideaal dus wanneer je jonge kinderen of huisdieren hebt.

Levensduur

Een PVC vloer is bij aanschaf misschien wat duurder dan bijvoorbeeld laminaat, maar je kan er dan wel twee keer zo lang van genieten. Een goede kwaliteit PVC vloer gaat gemiddeld tot vijfentwintig jaar mee. Wel wordt geadviseerd om de vloer om de drie jaar te voorzien van een speciale polish. Zo ziet hij er zelfs na jaren intensief gebruik nog zo goed als nieuw uit.