Koop een handgemaakt schilderij: meesterwerken voor elk huis

Groot fan van de kunstwerken van Rembrandt, of valt Vermeer toch beter in de smaak? De meesterwerken van grote schilders zoals zij zijn wereldwijd bekend en zijn in verschillende musea te aanschouwen. Maar wat nou als je niet eens meer de deur uit hoeft om de handgemaakte Nachtwacht te zien, of om van dichtbij te bekijken hoe Van Gogh zijn unieke penseelstreken op het doek zette? Ga voor een reproductie schilderij wat precies lijkt op het origineel en breng de wereldberoemde kunstwerken in huis met een handgemaakt schilderij!

Handgemaakt schilderij voor de échte sfeer

De meeste reproductie schilderijen worden geprint of worden tegenwoordig gemakkelijk nagemaakt door online services of Artificial Intelligence (AI). Deze manieren van het reproduceren van bestaande meesterwerken behouden echter niet de kwaliteit en de echtheid van de werken, waardoor deze al snel uit de smaak kunnen vallen. Daarbij is een print of een poster niet lang houdbaar en bestaat het risico dat deze snel verkleuren en kwetsbaar worden. Kies daarom voor een handgemaakt schilderij waarbij de penseelstreken op het doek te zien zijn en waarop je kan zien dat er echte olieverf is gebruikt. Op deze manier wordt de charme van de oude kunst behouden en is het een echt schilderij wat niet verkleurd in de zon en veel langer mooi mee gaat.

Ga op zoek naar expertise bij het kopen van een handgemaakt schilderij

Niet iedereen kan zomaar een handgemaakt schilderij maken dat precies overeenkomt met de originele werken van de grootste schilders ooit. Wanneer je op zoek bent naar een goede reproductie van hoge kwaliteit, ga dan op zoek naar de expertise van afgestudeerde kunstenaars die zich specifiek richten op de reproductie of restauratie van oude schilderijen. Zij hebben jarenlange ervaring en weten precies hoe de oude schilderkunst in elkaar zit, waardoor de kwaliteit van het reproductie schilderij aanzienlijk hoog is. Ook weten zij hoe ze met verschillende kleuren, materialen en stijlen aan de slag kunnen gaan: drie factoren die kenmerkend zijn bij schilderijen uit onze rijke kunstgeschiedenis!

Kies een handgemaakt schilderij in de schilderstijl die het beste bij jou past

In de oude schilderkunst zijn de visuele kenmerken in de meesterwerken zeer sprekend en herkenbaar. Kijk naar de schilderkunst van Vincent van Gogh, die snelle, korte penseelstreken gebruikte en vandaag de dag nog steeds een van de meest herkenbare schilderstijlen het leven in heeft geblazen. Filter daarom op welke stijlen je het mooist vindt en kies een schilderij waarbij de visuele kenmerken overeenkomen met de sfeer waar je naar op zoek bent. Deze schilderstijlen kunnen ook worden toegepast op andere werken of eigen foto’s en afbeeldingen met de juiste expertise!

Je handgemaakte schilderij: helemaal zoals jij het wil

Bij het laten maken van een handgemaakt schilderij kunnen er verschillende keuzes gemaakt worden voor het verzenden van het schilderij. De schilderijen kunnen bijvoorbeeld veilig worden opgerold nadat deze voldoende gedroogd zijn en zo worden opgestuurd. Er kan echter ook gekozen worden voor het direct laten opspannen van het schilderij, waardoor deze meteen op het houten canvas arriveert. Zo kan het schilderij direct worden opgehangen en kan je nog sneller genieten van een handgemaakt schilderij!