De voordelen van een terrasoverkapping met een lamellendak

26 augustus 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

Overweeg je om een terrasoverkapping aan te schaffen maar heb je nog geen idee van de mogelijkheden? Lees dan verder, dit artikel is voor jou! We gaan het namelijk hebben over het zogeheten lamellendak, een geweldige toevoeging aan een standaard terrasoverkapping.

Schaduw of zon, wanneer jij wil

Heel simpel gezegd is een lamellendak een dak dat open en dicht kan op verzoek. Dit gebeurt zowel op een volautomatische manier als met de hand, afhankelijk van het model terrasoverkapping.

Met andere woorden; wanneer het begint te regenen en jij hebt het dak open staan, draai de lamellen rustig dicht en jij zit lekker droog. Stel je voor dat de zon weer begint te schijnen nadat de regenbui over is, draai de lamellen rustig open en neem weer plaats in de zon.

Of een ander voorbeeld: je organiseert een gezellige barbecue. Opeens begint het te regenen. Wat doe je dan? Snel met z’n allen naar binnen verhuizen. Maar wat als je een mooie terrasoverkapping hebt waarvan je de lamellen mooi dicht kunt laten draaien. Voila, iedereen zit droog en de barbecue kan lekker door blijven gaan onder de terrasoverkapping totdat het weer opklaart!

Maar wat kost dat dan, zo’n lamellendak?

Wanneer je nadenkt over de aanschaf van een terrasoverkapping met een lamellendak dan is het belangrijk dat je je er bewust van bent dat de kosten wel op gaan lopen wanneer je de kosten vergelijkt met een standaard terrasoverkapping. Niet heel gek wanneer je je voorstelt dat er een -vaak- mechanische component moet worden toegevoegd aan de terrasoverkapping. De betere dealer kan je altijd een prijsopgave geven mét en zonder toevoeging van het lamellendak.

Waar vind ik een goede terrasoverkapping met een lamellendak?

Hier kan ik geen objectief oordeel over geven, echter is het wel zo dat ik je een tip kan geven aan de hand van mijn eigen mening. De terrasoverkappingen en lamellendaken van het merk Aluxe zijn namelijk, mijn inziens, van erg goede kwaliteit. De producten van Aluxe worden net over de grens bij Arnhem geproduceerd. Een kwalitatief goede dealer van het merk Aluxe is Mijnterrasoverkapping gevestigd in de omgeving van Arnhem. Mocht je in de buurt van Arnhem wonen en geïnteresseerd zijn in een terrasoverkapping, dan is het zeker de moeite waard om eens langs te gaan bij deze partij. Zij geven altijd gratis en vrijblijvend advies.

Meer lezen over de voor- en nadelen van een lamellendak? Lees verder op de website van Mijnterrasoverkapping, zij schreven er een blog over.