De zomertijd is weer begonnen

Het lenteseizoen is begonnen en daarmee is de zomer ook weer een stukje dichterbij gekomen. Na de Pasen gaat het bij veel zonliefhebbers al aardig kriebelen.

Na de winterbeurt de zomer

Toch wordt de tuin op zijn mooist als je in de winter het voorbereidende werkt hebt gedaan. De planten zijn gesnoeid en de hagen zijn geknipt. Misschien komen de bloembollen al uit die je in het najaar hebt gepland. De narcissen en hyacinten komen na de Pasen tevoorschijn en kunnen redelijk tegen een nachtje vorst.

Meubels opbergen in de winter

Waarschijnlijk heb je de tuinmeubels opgeborgen of afgedekt. Vooral voor het behoud van houten meubels is een droge bergingsplek aan te bevelen. Houten meubels afdekken met een hoes is niet altijd goed omdat hout moet ademen. Niet iedereen beschikt over een riante berging waar de meubels gestald kunnen worden. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn omdat tuinmeubilair redelijk bestand is tegen weersinvloeden. De tuinstoel mag het gehele jaar buiten staan zeker als het geproduceerd is van kunststof of wicker.

Wicker en kunststof meubels

Wicker is een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubels. Niet vreemd omdat het een mooie rotan uitstraling heeft met de voordelen van kunststof en aluminium. Het trotseert dan ook alle seizoenen. Dat geldt voor de tuinstoel, maar ook voor het comfortabele loungeset. Wicker kan echter wel verkleuren in de zomer. Uv-straling kan een negatief effect hebben door verkleuring. Kunststof meubels kunnen tegen een stootje, maar krijgen wel een aanslag die meestal snel te verwijderen is als je niet te lang wacht met schoonmaken. Een groen zeepsopje is het beste.

Het voorjaar, zomer en een klein gedeelte van de herfst zijn de perioden om buiten te zijn. Af en toe kil in het voor- en najaar, maar warm in de zomer. Het is genieten vooral met mooi en schoon tuinmeubilair, zeker met een tuin in bloei.