Douchecabine kopen? Dit is wat je moet weten

Ben je aan het overwegen om een oogstrelende douchecabine compleet met massage jets, nevel douches en ledverlichting te kopen? Je bent vast en zeker niet de enige die de voorkeur geeft aan een mini wellness cabine. In dit artikel delen we aantal tips waar je op kunt letten voordat je tot aanschaf overgaat. Lees snel verder!

Een volledige douchesensatie

De voornaamste reden om voor een complete cabine te kiezen, is dat je daarmee in één keer een volledige douchesensatie in huis haalt. De cabine bevat alles wat je maar kunt wensen. Waar je dan aan moet denken? Vaste achterwanden, een douchebak, glazen deuren, een regendouche en/of een uittrekbare handdouche. Alle onderdelen zijn zo samengesteld dat ze perfect bij elkaar passen.

Een kwartronde, vierkante of rechthoekige douchecabine?

Om de complete douchecabine goed te laten aansluiten in de badkamer, is deze verkrijgbaar in verschillende maten. Ook op het gebied van vorm heb je veel keuze. Een rechthoekige cabine heeft bijvoorbeeld een strakke uitstraling terwijl een kwartrond exemplaar veelal zorgt voor een speelse twist in een modern interieur. Met deze laatste optie benut je eveneens optimaal de beschikbare ruimte. Hierdoor leent een kwartronde cabine zich bij uitstek voor een compacte badkamer. Je behoudt namelijk extra ruimte voor het looppad door de afgeronde hoek van de douchecabine. Dat is wel zo handig!

Douchecabine met of zonder dak?

In een complete douchecabine zonder dak ervaar je een vrijere douchebeleving dan wanneer je kiest voor een exemplaar met dak. Tevens geeft deze uitvoering je badkamer een ruimtelijkere uitstraling. Een massagecabine met dak biedt – naast een compleet douchebeleving – extra comfort in de vorm van massage jets, nevel douches en ledverlichting. Ze worden in het ontwerp geïntegreerd waardoor de cabine een mooi geheel vormt. Bovendien is deze cabine ideaal om waterdamp in de badkamer te reduceren. De damp blijft namelijk in de cabine. Hierdoor blijft het binnen lekker warm. Condens op de spiegel is daarmee verleden tijd.