Trends op het gebied van tuinmeubelen

De tuin is een plek waar je in de lente en zomer het liefst lekker veel tijd doorbrengt. Van de tuin kan je een heerlijke tweede woonkamer maken. Wil jij je tuin een nieuwe inrichting geven en ben je benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van tuinmeubelen? Lees dan vooral verder in dit blog en laat je inspireren.

1. Gestoffeerde tuinmeubelen

Je wil het jezelf in de tuin natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken zodat je op een zonnige dag uren lang in je tuin kan zitten. Volg daarom de trend van gestoffeerde tuinmeubelen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een teak houten hoek loungeset. De teak houten hoek loungeset is een mooie loungeset gemaakt met een fijne bekleding van zachte kussens. Ruil je tuinkussens dus in voor gestoffeerde tuinmeubelen.

2. Bamboe en andere natuurlijke materialen

Hout is natuurlijk al jarenlang een trend voor in de tuin, maar tegenwoordig ga je ook steeds meer bamboe terug zien in de tuin. Bamboe is een ontzettend duurzaam materiaal en creëert in de tuin een mooi effect. Zo geeft bamboe je tuin een exotische sfeer. Denk hierbij aan bamboe stoelen, bamboe tafels en meer.

3. Gekleurde tuin meubelen

Maak je tuin lekker zomers door te kiezen voor meer kleur. Vooral pastel is erg in. Zachte pasteltinten geven je tuin een zachte uitstraling en deze kleuren zijn uitstekend te combineren met bamboe en hout. Kies voor pastelkleurige kussens of een volledig pastelkleurige loungeset.

4. Home made tuin meubelen

Een andere trend die je steeds vaker voorbij ziet komen zijn home made tuin meubelen. Denk hierbij aan banken gemaakt van pallets. Dit is een goedkope en leuke manier om je tuin op te leuken. Je kan mooie grote kussens op de pallets leggen zodat je je pallet bank toch nog een luxe uitstraling geeft. Ook kan je mooie dingen maken in de tuin met stijger hout.

5. Zwarte tuinmeubelen

Ook zwarte tuinmeubelen doen het goed in de tuin. Zwart kan je uitstekend combineren met pastel kleuren en natuurlijke materialen en zo past ook deze trend goed thuis in het rijtje. Kies voor een hippe zwarte hangstoel of kies voor hoge zwarte stoelen voor aan je tuinbar. Met zwart kan je alle kanten op gaan.

Categorie: Tuin inspiratie.