Drie raamdecoratie trends

Wanneer je net een nieuwe woning gekocht hebt, komt er vaak veel op je af. Zo moet je alles verhuizen en inrichten. Waar bij een bestaand huis veel dingen al ingericht zijn, is dit bij een nieuwbouwhuis vaak nog niet het geval. Zo moet er vaak nog een keuken, badkamer en vloer uitgekozen worden. Ook wil je vaak de ruimtes een lik verf geven en zo inrichten dat het past bij jouw smaak. Een belangrijk onderdeel van de inrichting is raamdecoratie. Veel mensen vinden het lastig passende raamdecoratie te kiezen die goed aansluit bij de rest van de inrichten. Om je op weg te helpen, lichten we in deze blog drie raamdecoratie trends uit.

Woning

Ga voor duurzaam

Ook op het gebied van raamdecoratie speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Mensen kiezen steeds vaker voor een duurzame oplossing. Ook op het gebied van raamdecoratie zijn er vandaag de dag duurzame opties. Zo zijn er tegenwoordig gordijnen van gerecyclede katoen en producten als PET-flessen verkrijgbaar. Daarbij blijft de kwaliteit van de gordijnen gewaarborgd. Een andere duurzame oplossing voor raamdecoratie zijn houten jaloezieën. Houten Jaloezieën worden onder andere gemaakt van bamboe en zijn naast stijlvol ook nog eens erg duurzaam.

Donkere raamdecoratie

Een ander trend dit jaar zijn donkere raamdecoratie als gordijnen en jaloezieën. Steeds vaker proberen mensen gordijnen niet te camoufleren met de rest van de kamer, maar juist als eye-catcher van de ruimte te gebruiken. Donkere raamdecoratie zorgt voor een luxe en stijlvolle uitstraling van de ruimte en is goed te combineren met verschillende interieurstijlen.

Combinaties van verschillende raamdecoraties

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om verschillende soorten raamdecoraties te combineren. Zo zijn stijlvolle houten jaloezieën goed te combineren met zachte, licht doorlatende gordijnen. Dit is zowel op verschillende ramen in één ruimte alsook op één en hetzelfde raam. Door te kiezen voor verschillende raamdecoraties, kan je gedurende dag switchen tussen verschillende raamdecoraties.

Raamdecoratie aan huis

Een ander opvallende trend is dat mensen steeds minder vaak gaan winkelen voor hun raamdecoratie. Wanneer mensen opzoek zijn naar raamdecoratie, kiezen ze steeds vaker voor een partij als Gordijnenaanhuis.com. Gordijnenaanhuis.com reist met een bus vol gordijnen Groningen en omgeving door om mensen advies aan huis te geven. Na het maken van een keuze, wordt alles gratis ingemeten. En zodra de gordijnen op maat gemaakt zijn, worden ze voor je opgehangen, zodat je er zelf verder niet meer druk over hoeft te maken.