Drie verschillende speelhuisjes voor jouw tuin

Iedere ouder wil dat zijn of haar kind meer buiten speelt. Dit betekent namelijk dat hij of zij minder tijd doorbrengt met elektronische apparaten zoals een mobiel of tablet. Tegenwoordig hebben vele kinderen op jonge leeftijd al een eigen mobiel, tablet of computer om op te spelen. Vaak werkt dit verslavend en zorgt het niet voor de juiste stimulatie om bijvoorbeeld te bewegen. Maar hoe zorg je er als ouder voor dat jouw kind meet buiten gaat spelen? Hiervoor zijn speeltoestellen de oplossing. In vele tuinen is niet altijd ruimte voor iets groots en hoogs zoals een schommel of zandbak. Een speelhuisje is daarbij de optie die je zocht. Lees hier over de drie verschillende speelhuisjes voor jouw tuin.

Alleen een speelhuisje in de tuin

Wanneer je niet zo’n grote tuin hebt, of hier simpelweg niet veel ruimte wilt verliezen, is een speelhuisje de perfecte optie. Deze zijn namelijk compact en hebben een mooie uitstraling. De houten opties zorgen voor een neutrale look waardoor het niet stoort. Wil je toch iets kleurrijks? Ook huisjes van kunststof zijn verkrijgbaar vanuit ons assortiment. Alle afmetingen zijn gedeeld op onze productpagina’s. Zo vind je het huisje dat perfect bij jouw tuin past. In een speelhuisjes krijgt spelen een nieuwe dimensie voor een kind. Ze hebben hun eigen ruimte waar ze hun fantasie op de lopen laten gaan. Alles is mogelijk.

Een huisje met extra’s

In een speelhuisje kan een kind zich urenlang vermaken. Hier kan hij of zij alleen spelen, of met maatjes. Wil je het speelplezier verlengen? Dan is een extra toevoeging aan het huisje een goede optie. Afhankelijk van de grootte van je tuin, heb je de keuze uit een zandbak, glijbaan of schommel. Uiteraard zijn meerdere opties ook mogelijk. Een huisje met extra’s is bijzonder handig met meerdere kinderen. Zo hebben ze de ruimte om hun eigen ding te doen.

Speelhuisje op palen

Een huisje op palen brengt de kinderen de hoogte in. Dit is extra leuk voor hen. Een huisje in de hoogte geeft extra plezier aan de kinderen. Ze hebben daadwerkelijk een eigen plekje afgescheiden van het huis en de tuin. Ook bij iets grotere kinderen zijn ze geliefd. Een huisje op palen is gesloten, ten opzichte van een speeltoren. Extra leuk: een speelhuisje met schommel.

De voordelen van een speelhuisje

Denk je nog na over het perfecte speelhuisje voor jouw kind? Niet alleen de tuinomvang speelt een rol. Ook de eisen van jou als ouder en de wensen van jouw kind. De keuze is dus niet of je een huisje wilt kopen, maar welke. Een speelhuisje heeft namelijk talloze voordelen. Zo worden lichamelijke interacties gestimuleerd. Dit heeft een positief effect op botten, spieren en de algemene gezondheid. Ook geestelijk is spelen goed voor een kind. Het helpt de coördinatie, sociale vaardigheden en onafhankelijkheid. Wanneer je de juiste keuze voor jou hebt gemaakt. Kan je eenvoudig het speelhuisje bestellen in onze webshop.

Categorie: Tuin