Een droomtuin met een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een mooie aanvulling voor je tuin, en heeft bovendien tal van voordelen. Met een mooie terrasoverkapping in de tuin kun je heerlijk nagenieten van de zomer. Zelfs op de eerste koude dagen kun je gezellig buiten blijven zitten. Zet een warme vuurkorf bij je terrasoverkapping, of hang een terrasverwarmer aan het plafond. Dan zit je er zelfs op de echt koude dagen warmpjes bij. En is er regen voorspeld, maar wil je wel lekker buiten eten? Ook dan is een terrasoverkapping precies wat je nodig hebt. 

Zonnige tuin

Terrasoverkapping zonder vergunning

Een terrasoverkapping is eigenlijk gewoon een prachtige en functionele uitbreiding van je huis. Met een terrasoverkapping kun je in weer en wind buiten zitten. Gezellig aan de tuintafel eten met vrienden, of heerlijk ontspannen op de loungebank terwijl de regen op het dak van de overkapping tikt. Zelfs met warm weer is het prettig onder de overkapping. De terrasoverkapping heeft naast de functie om droog te zitten tijdens de regen, een zonwerende functie. Je kunt genieten van het warme weer, zonder te verbranden. Dankzij de variabele maten van een terrasoverkapping kun je gaan voor een formaat waar je geen vergunning voor nodig hebt. Dit scheelt een hoop rompslomp, en je hoeft niet te wachten tot de vergunning eindelijk binnen is.

Soorten terrasoverkapping

Voordat je een terrasoverkapping aanschaft moet je natuurlijk wel goed weten wat je precies wilt. Terrasoverkappingen zijn in tal van vormen en maten verkrijgbaar, zodat er voor iedere tuin de passende overkapping is. Alleen al voor het dak heb je verschillende mogelijkheden. Maak de keuze voor een glazen dak of een dak van polycarbonaat, en van helder glas tot aan melkwit. De verschillende soorten daken zorgen voor meer of minder warmte aan de binnenkant van je terrasoverkapping. Houd je van veel warmte? Dan is glas ideaal. Wil je liever wat koeler zitten tijdens de warme zomerdagen? Dan is polycarbonaat misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Ook je budget speelt mee bij de keuze van een terrasoverkapping. In principe geldt, hoe kleiner de overkapping, hoe goedkoper. Dankzij de eenvoudige plaatsing van een terrasoverkapping kun je binnen de kortste keren genieten van je luxe en stijlvolle overkapping.