Een groene muur in huis

Kamerplanten zijn al sinds een paar jaar niet meer weg te denken uit het interieur. Hoe meer groen in huis hoe beter. En dat is begrijpelijk. Planten zorgen namelijk niet alleen voor meer sfeer en gezelligheid in huis, ze zijn ook nog eens ontzettend nuttig. Zo zorgen ze voor extra zuurstof, zijn ze luchtzuiverend en ze houden je luchtvochtigheid op peil.  Maar waar laat je al die planten als je weinig ruimte hebt?

Weinig plek in huis? Ga de hoogte in!

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar als je klein woont kan het nogal lastig zijn om zoveel planten in je huis te zetten. Kamerplanten kunnen namelijk flink wat ruimte innemen, zeker als jij ze goed verzorgd en ze steeds groter groeien. Gelukkig is daar een oplossing voor: De plantenwand. Verticale plantenmuren zijn echte eyecatchers in je interieur en nemen weinig ruimte in. In feitje creëer je een groen en levend kunstwerk aan je muur.

Hoe dan?

Er zijn verschillende manieren om een groene muur te creëren in jouw interieur. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei losse plantenbakken te koop die je gemakkelijk aan je muur bevestigt. Met name hangplanten komen hierin goed tot hun recht. Maar er zijn bij ook kant en klare systemen te krijgen waarmee je vrij gemakkelijk je saaie kale muur omtovert in een groene oase. Besteed je het liever uit? Dan zijn er gespecialiseerde bedrijven die bij jou langskomen en helemaal naar jouw wens een plantenwand komen installeren.

Plantenwand op kantoor

Ook op kantoren zie je dit fenomeen steeds vaker. En niet alleen omdat het her ontzettend gezellig uitziet. Een plantenwand zorgt namelijk ook voor perfecte akoestieke demping en isolatie. Ideaal dus als je met meerdere mensen in één ruimte aan het werk bent.

Geen groene vingers?

Helaas is niet iedereen in het bezit van groene vingers en een levende plantenmuur vraagt natuurlijk wel wat onderhoud. Daarnaast moet je ruimte maar net geschikt zijn en bijvoorbeeld genoeg daglicht binnen krijgen en het juiste klimaat hebben voor de planten. Ook daar is een oplossing voor. Zijden kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden en zijn veel onderhoudsvriendelijker dan echte planten. Ze zijn te krijgen in een heel scala aan kleuren en soorten en jij bent gegarandeerd van een groene muur die jarenlang meegaat.

Meer wooninspiratie? Kijk dan hier.