Een hottub of een zwembad in de tuin? Wat past beter bij jouw tuin?

Natuurlijk heb je gewoon liever allebei, maar dat is in veel gevallen niet mogelijk. Een hottub en een zwembad hebben ieder hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Het kan dan ook best moeilijk zijn om hier een keuze tussen te maken als beide je heel erg fijn lijken. In dit artikel help ik je bij het maken van deze luxe keuze, want wat past er eigenlijk beter bij je? Een hottub of een zwembad?

Hoeveel ruimte is er?

In eerste instantie is het belangrijk om te bedenken hoeveel ruimte je er aan wilt besteden. Heb je niet een hele grote tuin, dan is het misschien zonde om de helft van je tuin in te leveren voor een zwembad. Een hottub kopen is in dit geval de betere keuze. Deze neemt namelijk niet heel veel ruimte in beslag en staat ook nog eens erg sfeervol in je tuin. Wanneer je juist heel veel ruimte hebt, kun je natuurlijk wel voor een zwembad kiezen. Ook heb je te maken met de financiële ruimte. Een zwembad is namelijk een stuk duurder in zowel aanschaf als onderhoud. Dit is dan ook goed om te bedenken wanneer je besluit een zwembad te nemen.

Waar wil je het voor gebruiken?

Het volgende aspect wat meespeelt is het doel wat je ermee hebt. Ben je bijvoorbeeld erg sportief en wil je graag bewegen in je tuin? Dan kan een zwembad ideaal zijn om lekker baantjes in te zwemmen. Een hottub is hier te klein voor. Wil je juist heerlijk ontspannen? Dan kan zowel een hottub als een zwembad hiervoor de oplossing bieden. Een hottub heeft hierbij het voordeel dat je deze kunt opstoken zodat het lekker warm is.

Wanneer maak je er gebruik van?

Dan speelt nog mee wanneer je er gebruik van wilt maken. Van een hottub kun je het hele jaar gebruik maken, terwijl dat bij een zwembad vaak net iets minder is. In een zwembad ga je vaak alleen als het echt warm is buiten. In de winter zal je zwembad er dus al gauw stil en verlaten bij liggen, terwijl je juist dan ook heerlijk gebruik kunt maken van de hottub.

Het is dus maar net wat jouw wensen zijn met betrekking tot het zwembad of de hottub. Afhankelijk van de antwoorden die je op bovenstaande vragen geeft kun je voor jezelf nagaan wat er het beste bij jou past. 

Ook leuk om te lezen: de voordelen van een terrasoverkapping met een lamellendak