Een mooie nieuwe woning vinden in België

De huizenprijzen in Nederland blijven ieder jaar maar stijgen. Dit terwijl de lonen niet in hetzelfde percentage stijgen. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun geluk over de grens te zoeken. De huizenprijzen in buurlanden als Duitsland en België zijn namelijk een stuk lager. Met name België is populair onder de Nederlanders. Waarom dit is en hoe je een geschikte woning in België vindt, lees je in dit blog.

Waarom België een populair emigratieland is voor Nederlanders

De meeste Nederlanders die naar België verhuizen, verhuizen naar het Vlaamse gedeelte van België. Dit is het gedeelte van België waar men Nederlands spreekt. Hierdoor vindt er geen taalbarrière plaats en pas je jezelf gemakkelijk aan. Dit is de nummer één reden voor Nederlanders om naar België te verhuizen. Daarnaast lijkt België qua normen en waarden erg veel op Nederland. Het is dus niet alsof je een cultuurshock gaat ervaren door je verhuizing. Daarnaast ben je zo weer in Nederland om eventueel vrienden en familie te bezoeken. Wanneer je voorzien bent van een auto ben je een mum van tijd weer in Nederland. Ook de aansluiting met het openbaar vervoer is over het algemeen goed geregeld.

Een woning vinden in België

Het vinden van een woning in België is over het algemeen niet zo lastig. Aangezien de prijzen doorgaans een stuk lager zijn dan in Nederland, heb je doorgaans ook een stuk meer keuze om te kijken wat binnen je budget past. Ben je nog niet zo bekend met de Belgische markt? Dan is verstandig zijn om een makelaar in te schakelen. Deze neemt je mee door de verschillende opties en bekijkt samen met jou wat de beste optie is. Het is handig om van tevoren een wensenlijstje samen te stellen met aspecten die een toekomstige woning en woonplaats sowieso moet bezitten. Zo houdt de ene persoon juist meer van rust, terwijl de ander meer van de drukte van een stad houdt.

Mooie, voordelige plaatsen in België

Wanneer je op zoek bent naar een mooie en voordelige woning, ben je in België aan het juiste adres. Met name de wat meer rustig gelegen plekken hebben voor een voordelig tarief zeer mooie appartementen. Zo zijn er verschillende appartementen te koop in harelbeke die gelegen zijn aan een prachtig park.

Hou je wel van een mooi park, maar dan liever in combinatie met een urban look? Dan zijn de appartementen te koop in Borgloon wellicht meer iets voor jou. Je kan ook de keuze maken om naar een grote stad als Gent, Brugge of Brussel te verhuizen.

Deze steden brengen iets karakteristieks en een fijne drukte met zich mee. Daarnaast is er meer dan voldoende werkgelegenheid in deze steden. Hierdoor hoef je vaak minder lang naar werk te reizen. Hou er wel rekening mee dat de woningen in de grote steden vaak wel een stuk prijziger zijn dan in de kleinere plaatsjes als Harelbeke en Borgloon. Dat is dus de afweging die je moet maken.