Essenza Fleur

Bij Essenza wordt altijd gezocht naar producten die ertoe bijdragen dat je je thuis voelt in je eigen huis. Dat wordt op allerlei manieren gedaan, maar vooral door de producten die verkrijgbaar zijn voor in de woonkamer, keuken, toilet, badkamer en slaapkamer in sfeervolle kleuren en motieven te produceren. De materiaalkeuze draagt ook sterk bij aan het thuisgevoel. Want door in de zomer te kiezen voor producten met een koele uitstraling en in de winter voor een warme tint wordt het seizoen nog meer benadrukt door de inrichting van je huis. Wie voor Essenza kiest moet zijn interieur echt aanpassen aan het jaargetijde.

Liefhebbers van bloemen

In Nederland houden de meeste mensen van bloemen. Er zijn maar weinig woningen waar nooit een bosje bloemen op tafel staat. In de slaapkamer beginnen bloemen ook steeds vaker door te dringen. Niet op een vaas, maar als print op de dekbedovertrekken. Een lijn die zeer populair is heet Essenza Fleur. Dat is een zeer stijlvolle collectie van materialen met een uitstekende kwaliteit. Op de dekbedovertrekken zijn niet zomaar klakkeloos afbeeldingen van bloemen afgedrukt. Het zijn klassieke afbeeldingen van bloemen, die eigentijds kleuren hebben gekregen. Op die manier krijgen de klassieke bloemen ineens een heel moderne uitstraling.

Klassiek met een beetje modern

Essenza Fleur is het beste te omschrijven als een stijl met traditionele bloemen onder invloed van moderne trends. De ontwerpen zijn een tikkeltje vrouwelijk en uitermate stijlvol. Het bijzondere effect van die moderne kleuren wordt bereikt door te werken met opvallende achtergronden. Eén van de dessins heeft een ecru achtergrond met daarop een modern bloemenboeket. Een ander voorbeeld is een geelgouden achtergrond met een prachtig boeket. Door die opvallende surrealistische achtergrond wordt een effect bereikt, waardoor het dessin hypermodern wordt. In deze collectie zijn tientallen fraaie dessins verkrijgbaar.

Materiaalkeuze

De dessins van Essenza Fleur zijn verkrijgbaar in alle bekende katoen varianten. Voor het voor- en najaar is katoen met satijn erg prettig. Die voelt heel zacht aan en zorgt voor een luxe uitstraling. In die periode van het jaar is dat een uitstekende oplossing. In de wintermaanden kun je beter kiezen voor de variant van katoen met flanel. Het flanel zorgt voor een warm laagje lucht, waardoor je meteen warm wordt als je in bed kruipt. In de zomermaanden is de katoen met perkal een ideaal materiaal. Dat voelt uitgesproken koel aan, waardoor je bij warm weer toch uitstekend slaapt.

Kijk voor inspiratie eens op Bedshop.nl.