Een zonnewijzer kopen, waar let je op

Zonnewijzer zijn en hele leuke en zeker ook handige toevoeging voor in je tuin. Een zonnewijzer geeft de tijd aan door middel van zijn wijzer. Je kunt ook zelf een zonnewijzer maken, door iedere uur bij te houden waar de zon staat. Dit valt allemaal op internet te vinden en je kunt de zonnewijzer ook zo uit printen. Deze zonnewijzer die je zelf gaat maken, werkt uiteraard niet zo goed als de zonnewijzer die je kunt kopen in de winkel. Er zijn een hele hoop soorten en maten te vinden.

Verschillende zonnewijzers

Er zijn een hele hoop soorten zonnewijzers te vinden. Je kunt ze in allerlei vormen, materialen en kleuren kopen. Ze zijn daarnaast ook in verschillende maten te koop. Eigenlijk is het net een klok. Een klok kun je ook in verschillende wilt types kopen en geeft de tijd ook aan. Alleen zet je deze in je tuin en doet de zon zijn werk.

Er zijn zonnewijzers te vinden van RVC en metaal. Je kunt er dan ook nog voor kiezen hoe je de onderkant van de zonnewijzer wilt hebben. Zo kun je hem gewoon van metaal of RVC hebben, maar je kunt hem ook met beton hebben. Zo blijft de zonnewijzer altijd goed op zijn plek staan. Het betonnen gedeelte kun je altijd in het gras zetten, zodat je het niet ziet.

Naast het materiaal kun je ook nog een keuze maken uit de poten. Je kunt kiezen voor een met vier poten, maar je kunt er ook een kiezen die op een paal staat. Dit ligt er maar net aan hoeveel ruimte je wilt dat hij in neemt. Je kunt ze zelfs kopen met een steker. Deze druk je in de grond en dan kan hij dus heel erg mooi blijven staan. Dit is echt een kwestie van smaak.

Maatvoering

Naast de poten zijn de zonnewijzers ook te koop in verschillende maten. Zo kun je graag een zonnewijzer willen van 30 cm, maar ze zijn er ook van 50 cm. Dit is nog wel een aanzienlijk verschil. Er staat altijd bij de zonnewijzer aangegeven hoe groot de zonnewijzer is.