Een heerlijke tuin met de mooiste planten

De lente komt alweer om de hoek kijken. De temperaturen gaan omhoog en je krijgt spontaan ‘groene vingers’. Je wilt aan de slag in de tuin. De oude beplanting eruit en mooie nieuwe planten er weer in. Je gaat snel aan de slag en bent druk op zoek naar planten. Maar tijdens deze zoektocht naar nieuwe planten kom je er achter dat er wel heel veel verschillende soorten planten zijn. Welke plant is geschikt voor jouw tuin en wat heeft deze plant allemaal nodig. In dit artikel laten we je kennis maken met de drie meest populaire planten van ons land op dit moment. Zo weet je zeker dat je wat moois en moderns in de tuin hebt staan.

Nog steeds erg populair: de Hortensia

De Hortensia ken je vast wel. Het is een tuinplant die je in veel tuinen tegenkomt. Deze plant heeft mooie grote bloemen in veel verschillende kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld in de kleuren roze, blauw en paars, maar ook de witte kleur zien we steeds vaker. De Hortensia is erg onderhoudsvriendelijk. Ze zijn sterk en niet gevoelig voor ziektes. Ze bloeien een half jaar lang en als ze zijn uitgebloeid, hoef je enkel de oude bloemen even eraf te knippen. Het volgende jaar zullen er weer nieuwe bloemen verschijnen. De Hortensia’s kun je het beste planten in de halfschaduw, dan krijg je namelijk de beste bloei. Kan hij alleen in de zon geplaatst worden? Zorg er dan voor dat de plant voldoende water krijgt in de zomermaanden.

planten

Bekend om zijn heerlijke geur: Lavendel

Lavendel is ook altijd een goede keus, als het om tuinplanten gaat. Deze mooie paarse plant heeft een heerlijke karakteristieke geur, die je ook veelal als badolie of doucheschuim tegenkomt. De Lavendel plant wordt niet hoger dan één meter en je kunt er dus prima kleine gaten in je tuin mee opvullen. In de zomer trekt deze plant veel insecten aan en wordt het erg gezellig met de zoemende bijen en hommels en de fladderende vlinders. Met Lavendel haal je dus veel leven naar je tuin. Nadat de Lavendel uitgebloeid is, is het raadzaam de plant terug te snoeien. Dan kan deze later het seizoen namelijk nog een keer gaan bloeien.

Romantisch en geliefd: Rozen

De Roos staat voor romantiek en liefde. Wil jij een romantisch tintje aan je tuin geven? Dan is deze plant een echte aanrader. Niet alleen zien ze er prachtig uit, ook ruiken ze erg lekker. De rozen kunnen in principe overal geplant worden, maar het liefste op een plek waar de zon zeker een paar uur schijnt. Daarnaast hebben de rozen ook wat meer verzorging nodig dan de eerder genoemde planten. Zo dienen de rozen gesnoeid te worden op het juiste moment om zo lang mogelijk van je bloeiende rozen te kunnen genieten en is het bemesten van de rozen nodig om ziekten en plagen te voorkomen. Maar met de juiste verzorging heb je wel een erg mooie plant in jouw tuin.

roos

Lees ook onze blog met 5 handige tips bij het onderhoud van een tuin.