Elk huis in Nederland is voorzien van een klok

Vrijwel elk huis in Nederland is voorzien van een klok in een of meerdere ruimtes. Op zich is dit best wel bijzonder te noemen. De klok bestaat namelijk al honderden jaren. De klok heeft er in de loop der jaren behoorlijk wat concurrentie bijgekregen op het gebied van vernieuwde technologieën waarop we ook de tijd kunnen zien, zoals bijvoorbeeld de mobiele telefoon of horloges. Ondanks al deze concurrentie is de klok nog steeds erg geliefd bij veel mensen. Er zijn op dit moment dusdanig veel verschillende soorten klokken beschikbaar, dat er voor vrijwel iedereen wel een passend exemplaar op de markt aanwezig is. In alle kleuren van de regenboog van klok zwart naar zelfs paars.

De rol van de klok in een ruimte is veranderd ten opzichte van vroeger

Zoals genoemd heeft de klok er op het gebied van tijdwaarneming behoorlijk wat concurrentie bijgekregen. Dit heeft producenten en fabrikanten echter niet uit het veld geslagen en heeft voor een nog snellere ontwikkeling van de klok gezorgd. De rol van de klok in de ruimte is namelijk deels veranderd en het waarnemen van de tijd is allang niet meer de enige hoofdreden voor mensen om een klok aan te schaffen. Klokken hebben als decoratief interieurstuk een belangrijke rol in een ruimte. De uitstraling van de klok, alsook het gebruikte materiaal, kleur en design, worden dan ook steeds belangrijker. Tegenwoordig kun je dan ook klokken aanschaffen in duizend verschillende soorten. Van een klassieke houten koekoeksklok, tot een moderne industriële stalen wandklok.

Een klok in de keuken kan als timer dienen tijdens het koken

De meest populaire klok die we in de meeste huishoudens terug zien is de ronde wandklok. Niet iedereen heeft echter ruimte aan de wand of de mogelijkheid om in de muur te boren. In deze gevallen is een staande klok met een hangend uurwerk of een tafelklok een goed alternatief. Deze klokken zijn makkelijk van plaats te verwisselen en hoeven niet aan de muur opgehangen te worden. Ook op het gebied van vormen en materiaalgebruik is er steeds meer te kiezen. Er zijn diverse online winkels, die het mogelijk maken om jouw ideale klok zelf online te ontwerpen en op maat te laten maken.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor je eigen klok met een wijzerplaat gemaakt op basis van foto’s die jij geüpload hebt, hiermee maak je jouw eigen unieke klok. Ook digitale klokken zijn erg in trek, vooral in ruimtes waar de specifieke tijd inclusief minutenweergave essentieel is, zoals bijvoorbeeld op de werkplek, is dit een veel gebruikte variant. In de slaapkamer is de Karlsson wekker erg populair In de keuken is een minuten weergave vaak gewenst, omdat je deze dan ook direct kan gebruiken als timer tijdens het koken. Niet alleen een digitale klok, maar ook bijvoorbeeld een retro flipklok voldoet aan de vereiste kenmerken en is dan ook een ideale keukenklok.