EPDM dakbedekking is inmens populair! Maar hoe kan dit nu eigenlijk? Dat ligt eigenlijk aan twee belangrijkre eigenschappen van EPMD. EPDM is relatief goedkoop en het is zeer duurzaam wanneer het op de juiste wijze wordt gelegd.
Hoe leg je EPDM dan eigenlijk
Zoals we hierboven al aangeven is EPDM alleen duurzaam als het goed gelegd wordt. Daarom is het belangrijk dat dit ook goed gebeurt, maar hoe doe je dit nu eigenlijk?
Deel het dak eerst in, in vierkanten of rechthoeken, zodat je kunt uitrekenen hoeveel m2 EPDM je nodig hebt. We raden aan EPDM op rol te kopen, zodat je het netjes en gemakkelijk uit kunt rollen.
Wanneer je de EPDM op de juiste manier gesneden hebt en netjes hebt uitgerold, dien je het eerst nog een uurtje te laten liggen. Dit doe je zodat het materiaal haar oorspronkelijk vorm weer terug kan krijgen.
Als het materiaal haar eigen vorm weer terug heeft gekregen, vouw je de EPDM terug. Het is nu mogelijk om lijm aan te brengen. Voor het juiste resultaat is het belangrijk het dak op de juiste manier te lijmen. Lijm het dak zo, zodat de EPMD goed geraakt wordt door de lijm. Een handige manier om dit te doen, is door het dak in lijnen in te lijmen.
Wanneer het dak goed ingelijmd is, vouw je de EPMD terug. Controleer de EPDM dakbedkking goed, zodat er geen oneffenheden of iets dergelijks zijn. Dit kan namelijk zorgen voor lekkage.
Wat bedoelen we met duurzaam?
We gaven al aan dat EPDM duurzaam is, maar wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? We bedoelen natuurlijk dat EPDM lang mee gaat. Maar laten we er iets dieper op in gaan. Waarom is dit namelijk zo?
EPDM heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo kan het heel erg goed tegen UV straling. Verder heeft het geen naden, waardoor de kans op lekkage lager is. Tot slot is het voor onkruid of ander groen niet mogelijk om op EPDM te groeien.