Geniet van een heerlijke zomeravond in je tuin

Je hebt vast al gehoord van de voordelen van een vuurtje in de tuin. Het geeft niet alleen een gevoel van warmte en beschutting tegen de elementen, maar helpt ook om het seizoen te verlengen door een uitnodigende sfeer te creëren voor gasten of familieleden om samen tijd door te brengen. Wat als iemand twijfelt over het wel of niet bouwen van een vuurplaats in zijn achtertuin? Maak je geen zorgen, dit zal laten zien hoe gemakkelijk het is om dit te doen! Douglas hout is een van de meest populaire naaldhoutsoorten om te verbranden. Zeker als men in een streek woont waar deze bomen talrijk zijn. Iedereen zou willen dat ze doorgewinterde eik, madrone, esdoorn of een ander beroemd hardhout konden verbranden, maar deze bomen groeien niet overal. In werkelijkheid wonen veel houtkachels in regio’s waar zachthout het terrein domineert. Typisch vermengd met lodgepole, ponderosa of gele den, wordt Douglas spar beschouwd als de beste optie voor brandstof. Douglasspar is geen echte spar en behoort tot zijn eigen geslacht. Deze groenblijvende bomen, die vaak rode spar, Douglas spar en zelfs Oregon den worden genoemd, behouden hun naalden het hele jaar door.

Maak je eigen vuurkorf

Een vuurkorf is een geweldige manier om tijd buiten door te brengen met vrienden en familie. Vuurkorven zijn ook een geweldige manier om tijd door te brengen met hun kinderen, huisdieren en zelfs de buren. Men kan zijn eigen gezellige vuurplaats in de tuin maken door deze eenvoudige stappen te volgen: Verzamel eerst een overvloed aan stenen uit de tuin of aangrenzende beekbeddingen. Graaf een twee meter diep gat voor de basis van de vuurplaats. Vul dit gat met aarde tot een hoogte van ongeveer vijf centimeter boven de omringende grond. Bedek deze hoop aarde opnieuw totdat er slechts 2,5 cm boven het grondniveau overblijft. Plaats haringen op elke hoek van het gebied waar men hun open haard wil bouwen, zodat wanneer de stenen zijn geplaatst, ze rechtop blijven zonder ergens op te leunen en in staat zullen zijn om hun eigen gewicht te dragen zonder op iemand te vallen.

Langetermijn

Je zou kunnen denken aan het bouwen van een vuurplaats in hun tuin, maar alleen als je voorbereid bent op de langetermijnverplichting. Dat betekent niet dat je niet kunt genieten van een paar leuke avonden terwijl je de lucht roze en oranje ziet kleuren. Er is alleen wat creativiteit en geduld voor nodig!