Gezellige tuinverlichting

Iedereen kent het wel. Gezellig prikkabels met ronde bol lampjes in tuinen, balkons en dakterrassen. Of met kerst de koppelbare kerstverlichting voor buiten. Alleen al als je er naar kijkt, maakt het je vrolijk. Je hoeft niet veel te doen om je tuin gezellig te maken, jouw tuin gezellig maken met deze gezellige lampen maakt jouw tuin al helemaal gezellig.

De leukste verlichting voor in je tuin

Prikkabels met bol lampjes maken je tuin gauw gezellig. Naast gezellig zijn deze lampjes ook handig. Je hangt ze gemakkelijk op aan haakjes in schuttingen, palen of de zijkant van je tuinhuisje en je hebt je hele tuin verlicht. In tegenstelling tot staande tuinlampen of breedstralers, zorgen kabels naast licht ook voor een gezellig sfeertje. Om je tuin helemaal af te maken kun je ook gebruikmaken van de tuinlampionnen en ijspegel kerstverlichting.  Door deze gezellig op te hangen in je tuin aan een kabel of aan palen maak je het plaatje helemaal af.

Tuinverlichting in verschillende kleuren

Wanneer je tuinverlichting gaat uitkiezen is het belangrijk om te kijken naar de lichtkleur. Lichtkleur wordt uitgedrukt in K, dat betekent: Kelvin. Zo zijn er 3 verschillende lichtkleuren. Koud-wit licht (6500K), neutraal wit licht (4000K) en warm-wit licht (3000K). Afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren kies je het aantal Kelvin voor je tuinverlichting. Hoe minder Kelvin hoe geler het licht. Wil je dus echt voor gezelligheid? Kies dan tuinverlichting met een lager aantal Kelvin.

Tuinverlichting met sensor

Ook kun je ervoor kiezen om je tuinverlichting op bewegingssensor te laten aangaan. Zo hoef je nooit de tuinverlichting handmatig aan te zetten wanneer je de tuin in loopt. Tuinverlichting op sensor is naast handig voor jezelf ook veilig voor jou en je familie. Dit maakt het moeilijk voor inbrekers en het houdt de inbrekers op afstand.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van tuinverlichting?

Wanneer je verlichting voor de tuin gaat aanschaffen is het belangrijk om te kijken of de verlichting waterdicht is. Om te kijken of de verlichting afgeschermd is tegen water kijk je naar de beveiligingsklasse, uitgedrukt in IP waarde. De IP-waarde voor buitenverlichting moet minimaal IP67 zijn.

Wil je meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.