Goed idee. Een gietvloer in je woning

Overal kom je ze tegenwoordig tegen. In zowel bedrijfspanen, kantoren als woonhuizen: Gietvloeren. En dat is helemaal niet gek, deze soort vloer brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld nauwelijks onderhoud nodig bij gietvloeren. Hierdoor zijn de kosten als de vloer er in ligt dan ook erg laag. In dit artikel vind je meer informatie over gietvloeren en de voordelen die ze met zich meebrengen.

Moderne zwart-witte huiskamer

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een kunsthars vloer van polyurethaan of epoxy die wordt gegoten in verschillende lagen. Na het gieten wordt de vloer afgewerkt met een coating die de uiteindelijke uitstraling geeft aan het interieur. De vloer kan dan ook in verschillende kleuren en maten geleverd worden. Gietvloeren kunnen gemakkelijk geplaatst worden op verschillende ondergronden zoals hout en beton. Zo kun je dan ook iedere verdieping van je woning met een gietvloer bekleden.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Gietvloeren hebben veel voordelen. Een gietvloer is een naadloze vloer. Dit heeft als grootste voordeel dat het erg gemakkelijk te stofzuigen en te dweilen is en er zijn dus geen naden of kieren waartussen stof of vuil zich kan  verzamelen. Daarnaast is een gietvloer geschikt voor iedere ruimte in het huis. Zowel in de woonkamer als slaapkamer, maar ook in vochtige ruimtes als de keuken en badkamer komen gietvloeren fantastisch tot hun recht.

In tegenstelling tot hout en parketvloeren, is een gietvloer slijt en kleurvast. Hierdoor kan de vloer zonder veel onderhoud jarenlang mee. Een gietvloer heeft sterk isolerende eigenschappen. In de winter zal hij van nature warmer aanvoelen dan bijvoorbeeld parket of laminaat en in de zomer voelt hij koel. Ook zijn gietvloeren perfect te combineren met vloerverwarming.

Wat zijn de kosten?

Een gietvloer is wel duurder dan andere vloeren in de aanschafprijs, maar door de lange levensduur en het minimale onderhoud is het uiteindelijk minstens zo voordelig als een ander soort vloer. Mócht er onverhoopt een beschadiging optreden (bijvoorbeeld omdat er een zwaar voorwerp op je vloer is gevallen) dan is deze heel gemakkelijk lokaal te repareren.