Welke vloertegels passen in mijn badkamer?

Een nieuwe badkamer uitzoeken kan een hele klus zijn. Er moeten veel vragen beantwoord worden, je doet veel inspiratie op, vraagt adviezen en bezoekt de bouwmarkten regelmatig. Een badkamer vernieuwen is niet iets waar je je elk jaar opnieuw mee bezig wilt houden. In deze blog geef ik jou wat extra handvaten bij het uitzoeken van de perfecte badkamer vloertegels. Want welke opties heb je nu allemaal?

Hoe intensief ga ik mijn vloertegels gebruiken?

Voordat we komen bij de juiste vorm en mooiste kleur, is het handig om vast te stellen hoe jij jouw badkamer gebruikt. Ben je iemand die snel doucht en eigenlijk zo weinig mogelijk de badkamer gebruikt? Dan gebruik je je vloertegels minder intensief. Wat voor jou dan voornamelijk belangrijk is, het kiezen van een tegel met antislip. Zodat jij in alle haast niet uitglijdt. Ben je van plan een wasmachine te plaatsen in je badkamer en een badkuip op pootjes? Dan mag de vloertegel best wat stevigheid bieden. 

Ik wil mijn badkamer ruimer laten ogen 

Een kleine, maar fijne badkamer. Hoe klein een ruimte ook is, door hem slim in te richten hoeft de grootte niet uit te maken. Kies bijvoorbeeld een donkere vloer met lichte wanden. Hiermee laat jij jouw badkamer optisch groter lijken. 

Is jouw badkamer aan de smalle kant? Kies dan voor de zijwanden lichte kleuren en maak de kopse kant wat donkerder. Hiermee oogt de ruimte breder. 

Badkamer blauw

Plaats ik de tegels horizontaal of verticaal?

Hoe jij jouw tegels laat plaatsen hangt af van jouw wens. Heb je bijvoorbeeld een laag plafond en plaats je je tegels horizontaal, dan wordt de ruimte er niet hoger op. Kies er dus voor om ze verticaal de plaatsen vanaf de plaats waar je de badkamer in loopt. 

Heb je te maken met een smalle ruimte? Plaats de tegels dan horizontaal voor een breder effect. 

Grote ruimte? Ga voor donkere tegels!

Wanneer jouw badkamer een riant voormaat heeft, kan dit de gezellige knusse sfeer wat te niet doen. Door donkere wanden en vloeren te kiezen, kan dit zorgen voor een prachtig luxe effect. Vooral als je dit ook nog eens combineert met de juiste verlichting. Hierin kun je goed gebruik maken van vrijblijvend advies. 

Op zoek naar badkamertegels in Groningen? Neem eens een kijkje op de website van tegelcentrum Sidderburen. Zij bieden een ruim aanbod van tegels in alle soorten en maten!