Grafmonument voor je dierbare

11 oktober 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

In deze blog kan u meer lezen over verschillende soorten grafstenen. Niemand wil erover na denken maar soms laat het leven ons geen keus. Grafstenen dragen zeker bij aan de gedachtenis en laatste offer voor de overledene. Grafstenen en grafmonumenten worden met handmachines vormgegeven waarna met de klopper en beitel de opschriften en ornamenten worden toegevoegd.   De uitvoering is geheel maatwerk en wordt vaak in nauw overleg met de nabestaanden uitgevoerd.  Meer hierover in deze blog.

grafsteen

Welke gegevens horen er op een grafsteen?

Tijdens de samenstelling van een grafsteen moeten er keuzes worden gemaakt over vorm, kleur en tekst. Hier moet goed over na worden gedacht, want na het bewerken van de grafsteen kunnen teksten etc. niet meer worden aangepast.

De basisgegevens op een grafsteen zijn natuurlijk de naam, geboortedatum en overlijdensdatum, maar aanvullende gegeven kunnen bijvoorbeeld een inleidende tekst, asterisk, obelisk, gedicht of verwijzing naar een partner zijn.

Materialen voor de grafsteen

Een klassieke grafsteen biedt verschillende mogelijkheden voor het gebruik van kleur en materiaalsoort van een grafsteen. Hierdoor wordt uw grafsteen unieker. U kunt kiezen voor een monument van natuursteen, ruwe steen, rvs, glas, hout, lood, of versteend hout. Het meest toegepaste materiaal soort is natuursteen. Door het natuursteenoppervlak te bewerken kan de glas en kleur bepaald worden. Hiervoor worden schuur- en polijsttechnieken gebruikt, maar ook technieken als hakwerk, branden en borstelen van het oppervlak. Elk grafmonument wordt natuurlijk op maat gemaakt.

Naast natuursteen is een ruwe steen ook heel populair. Een ruwe steen verschilt altijd van een ander grafmonument en kan dus ook onbewerkt blijven. Dit houdt de stijl intact. Natuurlijk kunnen hier wel grafgegevens op aangebracht worden.

Kiezen van de grafsteen

Het kiezen van een grafsteen is voor iedereen een moeilijke taak. Vaak helpen grafsteen specialisten u graag bij het uitzoeken van het best passende grafmonument voor uw dierbare. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u een goed gevoel heeft bij dit laatste aandenken.  Wij hopen dat wij via deze blog u op weg kunnen helpen naar het vinden van een goed passende grafsteen voor uw dierbare en wensen u veel sterkte.