De voordelen van een pvc vloer

Ga jij binnenkort verhuizen, of is het in je huidige woning tijd voor een nieuwe vloer? Dan is het belangrijk om goede afwegingen te maken bij het maken van je keuze. Er zijn heel wat mogelijkheden en we kunnen het ons goed voorstellen dat het een ingewikkelde kan zijn om te bepalen wat voor jou nou de meest geschikte vloer is. Moet je gaan voor hout, laminaat, vloerbedekking, plavuizen of, momenteel een heel populaire keuze; pvc? Over die laatste optie zullen we je hier wat meer vertellen. Want wij zijn fan!

Duurzaamheid

Een nieuwe vloer is nooit goedkoop, zeker als het gaat om een groot oppervlak zoals je woonkamer. Daarom is het belangrijk dat hij lang meegaat en slijtvast is. Vloeren van polyvinylchoride, beter bekend als de PVC vloer , staan bekend om hun flexibele en sterke eigenschap. Vaak zijn ze afgewerkt met een dikke laag polyurethaan, waardoor ze krasbestendig zijn. Super handig want dat betekent dat jij heel lang van je mooie vloer kan genieten.

Altijd een stijl die bij jou past

Ga jij voor een stoere betonlook, of liever voor een stijlvol visgraat hout effect? PVC vloeren zijn te krijgen in alle kleuren en dessins die je je maar kan bedenken. Van rustige neutrale kleuren, tot leuke felle kleuren voor bijvoorbeeld de kinderkamer.

Geschikt voor vloerverwarming

Steeds meer woningen beschikken tegenwoordig over vloerverwarming. Hartstikke fijn en praktisch want je hebt nooit meer koude voeten en die lelijke radiatoren kunnen van de muur af. Helaas zijn niet alle vloersoorten geschikt voor vloerverwarming. Bij een PVC vloer ben je er zeker van dat de vloer mooi blijft ondanks temperatuurwisselingen.

Geluidsdempend

Een ander heel groot voordeel van PVC vloeren is dat ze erg geluiddempend zijn. Ideaal als je in een appartement woont, of zelf een bovenverdieping hebt. Dit komt doordat PVC van nature een zacht en flexibel materiaal is. Veel zachter dan vloeren zoals laminaat, parket of plavuizen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat anderen last hebben van jouw voetstappen of bijvoorbeeld spelende kinderen.

Makkelijk te onderhouden

Heb jij kinderen en/ of huisdieren? Dan weet je als geen ander dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Er zal ongetwijfeld regelmatig gemorst en geknoeid worden. Met sommige vloeren is dat een regelrechte nachtmerrie. Maar PVC vloeren zijn vochtbestendig en zijn makkelijk te reinigen met een sopje of eventueel een PVC reiniger.