Handige tips om je tuin op te fleuren

26 augustus 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

De zomer is in volle gang en met dit lekkere weer brengen we maar al te graag tijd door in de tuin. Ben je stiekem een beetje uitgekeken op je tuin, maar heb je geen zin om de boel te verbouwen of om je hele tuin overhoop te halen? Dan heb ik goed nieuws, wat in dit artikel deel ik een paar handige tips om je tuin eenvoudig mee op te fleuren. Lees snel verder!

Bron: https://www.fonteyn.nl/

Zorg voor leven in de tuin

Bloemen en planten zijn ideaal om wat leven in de brouwerij te brengen. Bovendien: wat is een tuin zonder bloemen of planten? Als je uitgekeken bent op je tuin, kan het prima helpen om wat groen in je tuin te zetten. Plaats bijvoorbeeld een paar plantenbakken. Heb je niet zulke groene vingers? Niet getreurt! Er zijn namelijk veel planten die maar weinig onderhoud nodig hebben, zoals de Ooievaarsbek en de Herfstanemoon.

Meubels en accessoires

Heb je het idee dat je uitgekeken bent op je tuinmeubelen? Dan is het een goed idee om deze eens te laten vervangen. Na een paar jaar ben je nou eenmaal toe aan wat nieuws. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere loungeset. Deze is ideaal voor de warme zomeravonden met het gezin of met vrienden. Je kunt ook gaan voor een tuintafel met een set stoelen, perfect geschikt om lekkerte tafelen in de buitenlucht. 

Is je tuinmeubilair nog prima in orde, maar heb je het idee dat er wat mist? Denk er dan eens aan om een tuinbankje neer te zetten. Een tuinbankje is cozy, decoratief en je kunt hem eenvoudig verplaatsen. Haal bijvoorbeeld wat inspiratie uit deze tuinbankjes van Fonteyn.

Creëer een chill-spot

Een tuin is er om in te relaxen en om lekker tot rust te komen. Creëer daarom je eigen chill-spot en maak het weer een genot om tijd in je tuin door te brengen! Denk bijvoorbeeld aan een lekkere loungestoel of hang een hangmat op. Een hangmat is bovendien niet duur. Heb je geen bomen in de tuin staan om de hangmat aan te bevestigen? Ga dan voor een hangmat in een standaard!