Heb jij een B&B? Hier moet je opletten bij het inrichten van de slaapkamer 

Steeds meer mensen hebben of beginnen een B&B. Dit komt mede door populaire tv-programma’s als “Bed and Breakfast” en “Ik vertrek.” Woon jij in een toeristische omgeving, heb je een groot huis en ruimte en tijd over en overweeg je een B&B te beginnen? Dan geven we je graag wat tips voor het inrichten van de slaapkamers. Want een slaapkamer die mooi en stijlvol is ingericht kan je B&B onderscheiden van de rest.  

slaapkamer

Gebruik een thema voor het inrichten van je slaapkamers 

Heb je meerdere kamers beschikbaar is het leuk dat de kamers verschillend zijn met een overkoepelend thema. Gebruik hiervoor ook invloeden van je directe omgeving. Woon je bijvoorbeeld vlak aan zee, is een maritieme thema een leuke manier om je kamers in te richten. Ook kan je kiezen voor verschillende kleuren. Waar je bij de ene kamer kiest voor blauwe accenten, kan je een andere kamer juist inrichten met rode of gele accenten. Let wel op dat smaken verschillen, dus dat je niet doorslaat in bepaalde thema’s. Kies je inrichting met beleid en vraag ook om feedback van anderen. 

Inrichting slaapkamer 

Belangrijk bij het inrichten van de slaapkamer is dat deze van de belangrijkste gemakken is voorzien. Zo is naast een bed een kledingkast met hangers, bureau of tafel en een spiegel dingen die niet mogen ontbreken in de slaapkamer. Ook een nachtkastje met een nachtlampje kan tegenwoordig niet meer ontbreken. Tegenwoordig zie je steeds vaker een koffiezetapparaat en een waterkoker in de slaapkamer zodat gasten zichzelf kunnen voorzien van een kop koffie en thee. Met kleine details kan je onderscheiden. Hang er bijvoorbeeld een unieke klok op of neem een nachtlampje die mooi past in het thema van de kamer. 

Een goed bed is belangrijk 

Het bed is de basis van iedere kamer. De keuze voor het juiste bed is daarom erg belangrijk. Een gast zal minder snel klagen als de stoel niet goed zat, of er te weinig klerenhangers in de kast hangen, maar wanneer hij of zij niet goed geslapen heeft door een matig bed, laten ze dat zeker weten. Ga daarom niet voor houten, krakende bedden met een dun matras, maar kies voor een echt hotelbed. Hotelbedden staan bekend om hun hoogstaande slaapcomfort voor een betaalbare prijs. Daarbij kan je met veel hotelbedden makkelijk van één tweepersoonsbed twee enkele bedden maken. Kleed het bed stijlvol aan met satijnen of katoenen dekbedovertrek. Een Egyptisch katoen dekbedovertrek staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit en geeft de slaapkamer een stijlvolle en luxe uitstraling. Bijkomend voordeel is dat een Egyptisch katoen dekbedovertrek een lange levensduur heeft. Zo kunt u jarenlang genieten zonder dat ze te snel slijten. 

Voor meer over wonen, klik hier