Check hier of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen

13 oktober 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Wil je ook zonnepanelen op het dak? Dan moet je er wel zeker van zijn dat dit kan. Kijk of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen op Zonduurzaam.nl. Daar vind je de juiste tools om alles goed te bepalen, zo kan je dus ook heel gemakkelijk zien of het voor jou een goed idee is om met de panelen aan de slag te gaan. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden, dus de kennis van de specialist is daarin natuurlijk altijd welkom.

dak geschikt voor zonnepanelen

Kijk naar de omstandigheden

Wat je in ieder geval moet doen, is oog hebben voor de omstandigheden. Is jouw dak gunstig? Hoe zit het met bomen en hoge gebouwen in de omgeving? Nemen die niet onnodig zonlicht weg? Al dit soort zaken kan je natuurlijk direct al zien, zonder dat je daar tools voor nodig hebt. Wanneer deze zaken al niet goed zijn, dan is het beter om een alternatief te vinden in plaats van zonnepanelen op je dak. Ook is het belangrijk dat je wel voldoende ruimte hebt om ze te plaatsen. Daarnaast kijk je ook naar andere zaken die meespelen.

De juiste plek vinden

Het is in de eerste plaats zaak om de panelen op de juiste wijze te plaatsen. Dat betekent dat je kijkt of ze naar het zuiden geplaatst kunnen worden. Wanneer dat zo is, heb je al een betere opbrengst. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de juiste hoek. In de beste gevallen kan je een hoek tussen 30 en 45 graden realiseren. Wanneer je de panelen niet naar het zuiden kan leggen, of de hoek is niet ideaal, dan betekent dat dus ook dat je rendement lager wordt. Afhankelijk van de richting en de mogelijke hoek is dit dan meer of minder.

De kracht van het dak

Natuurlijk is het ook belangrijk naar het dak zelf te kijken. Is dat nog wel helemaal in orde? Is het ook zo dat de constructie wel goed genoeg is? Het zijn dit soort zaken die je natuurlijk niet mag onderschatten. Het is wel zaak dat de panelen gewoon gedragen kunnen worden door het dak. Alleen al om die reden is het slim om met een specialist alles te bekijken. Vooral bij platte daken kunnen er vragen zijn over hoe goed het eigenlijk is en of dit het gewicht wel kan dragen.

Voor tips over wonen en tuin ben je bij ons op de juiste plek! Check al onze woon-en tuin blogs.