Hekwerk kopen? Hier moet je op letten

Met een hekwerk heb je een mooie afscherming van je erf. Ben je van plan om een hek te laten plaatsen? Je moet dan wel met een aantal dingen rekening houden van tevoren. In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Voordelen van een hekwerk

Een hek heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld als je kleine kinderen hebt dan is een goede afscherming naar de sloten die zich om je tuin bevinden erg verstandig. Ook is het handig als je honden hebt je houdt ze zo in goed in je eigen tuin. Ook is het fijn om te weten dat je je hek echt op slot is als je weg bent, en je dus geen zorgen hoeft te maken over eventuele indringers. Een hek zal ook invloed hebben op inbrekers een hek zal ze toch iets afschrikken.

Verschillende hekwerken

  • Gaashekwerk;
  • Spijlenhekwerk;
  • Sierhekwerk;
  • Dubbelstaafmat;
  • Balkonhekwerk.

Een gaashekwerk is eenvoudig maar wel erg functioneel. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als basis voor een schutting waar je klimop kan laten groeien of als een afbakening.
Spijlenhekwerken zijn één van de sterkste hekken. Je vindt de moderne hekken vaak terug op industrieterreinen. De klassieke hekken vind je vaak terug bij particulieren als sierhekwerk.
Bij sierhekwerken ligt de focus vooral op het uiterlijk. De stijl en kleur kies je uiteraard zelf. Je vindt de sierhekken vooral in tuinen en is erg populair.
Dubbelstaafmatten is een stuk mooier dan een gemiddelde gaas- of spijlenhekwerk maar is net zo stevig. Deze hekken zijn geschikt voor zowel particulier als zakelijk te koop.
Balkonhekwerk, het zal niet het eerste zijn waar je aan denkt bij een hek maar ook dit is een hekwerk. Ook hier zijn verschillende keuzes in die je naar jouw wensen moet nemen.

Regels bij het zetten van een hekwerk

Bij het plaatsen van hekwerken moet je met drie dingen rekening houden. Ten eerste mag je hek aan de voorkant van je erf maximaal 1 meter hoog zijn. Ten tweede mag je hek niet hoger dan 2 meter zijn als je het tussen twee woningen in wilt plaatsen. Ten derde als je een hek wilt plaatsen op een erfgrens bespreek dit dan altijd met de buren en zet afspraken zwart op wit op papier.

Een hekwerk kopen

Hekwerk kopen? Dan moet je eerst gaan bedenken wat voor één je er wilt. Waar wil je een hek plaatsen? Wil je een hoog hek? Wat is je budget voor een hek? Hekwerk tuin? Er zijn veel keuzes waar je uit kunt kiezen daarom is het verstandig om eens langs te gaan bij een hekspecialist. Zij kunnen dan een offerte voor je maken waar je nog eens rustig over na kan gaan denken. En vergelijk ook een aantal van de offertes met elkaar wie weet scoor je nog wel wat korting. Let ook op keurmerken van hekwerkspecialisten. Als ze een keurmerk hebben weet je zeker dat ze voldoen aan de Europese eisen, wetten en veiligheidsnormen op het gebied van hekken en poorten.

Bron: MT Hekwerken