Hart. Ziel. Droomtuin.

Hét paradijs op aarde bestaat niet. Maar zolang jij je plannen op jouw erf ook maar een béétje kunt realiseren, kom je er wel behoorlijk dicht bij!

Heb jij de plek en het budget om te realiseren wat je wilt? Dan zal het niet extreem veel moeite kosten om jouw droomtuin te realiseren! Een gebrek aan twee linkerhanden is een leuke bonus; natuurlijk kun je in je omgeving en/of van aannemers hulp vragen bij het waarmaken van al je wilde plannen. Misschien komt een kant en klaar bouwpakket daar overigens wel mee overeen. Zo niet, dan vind of maak je zelf een bouwtekening en schaf je daar de nodige materialen voor aan.

Pardon? Waarvoor precies?

Nou ja, dat bepaal je lekker zelf; ‘t is immers jouw tuin! Maar er zijn wel verschillende bouwwerken die wel degelijk een functie hebben, naast een esthetische waarde. De belangrijkste daarvan hebben we even voor je op een rijtje gezet. Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken; dit is slechts het topje van de ijsberg. Toch hopen we je hiermee alvast te inspireren. Veel plezier en succes alvast met het verrijken van je tuin!

Vlonder

Hoe mooi en divers een tegelvloer ook kan zijn, je zit altijd met het probleem van onkruid dat er tussendoor groeit. Natuurlijk, een tuinmes en een flinke scheut azijn doen dan wonderen. Maar waarom zou je terras zo veel moeite moeten kosten? Dankzij een handig alternatief heb je er namelijk helemaal geen last meer van.

Kies voor een vlonder om de aanblik van je terras te verrijken. Door onder het houten oppervlak een worteldoek neer te leggen, heeft onkruid geen schijn van kans meer. Door ook nog drainage aan te leggen, zorg je dat de grond nooit meer zo drassig is dat die ervoor kan zorgen dat het geheel weg kan zakken.

Het eindresultaat is een sfeervolle basis die je helemaal zelf kunt inrichten met tuinmeubelen en decoraties in jouw eigen stijl!

Schutting

Overzicht is leuk om te hebben wanneer je een erf bezit dat redelijk omvangrijk genoemd mag worden. Je wilt er immers zeker van zijn dat kinderen of jonge huisdieren niet zomaar de straat op kunnen rennen en tevens weten wie er al dan niet genodigd je erf op komt. Ook wil je natuurlijk het liefst een preventieve stok in de spaken van pottenkijkers steken!

Zeker als je de kop boven deze alinea hebt gelezen, weet je al dat we aansturen op een schutting. Bouw deze op uit de mooiste en duurzaamste houtsoorten die je kunt vinden.

Overkapping

In de tuin zitten om van de zomer te genieten is één van de favoriete manieren om vrije tijd te besteden voor verreweg de meeste mensen! Helaas hebben ze niks in te brengen wanneer het op weersomstandigheden aankomt. Een te felle zon of een te hevige hoosbui zouden je echter niet uit het veld mogen slaan. Met behulp van topkwaliteit hout en de nodige balkdragers zet je gelukkig een stevige overkapping neer. Dat betekent dat je alleen nog maar naar binnen hoeft te vluchten zodra de temperatuur te onaangenaam wordt. Zo niet, lekker blijven zitten waar je zit! Of ligt.