Helemaal hip: Droogbloemen

Ken je dat? Je hebt jezelf eens getrakteerd op een prachtig boeket verse bloemen. (Of beter nog, iemand anders heeft ze voor je gekocht) Je zet ze in je mooiste vaas en na een paar dagen beginnen de eerste blaadjes al uit te vallen. Zo zonde, ook van het geld. En wat is nou treuriger dan een bos slappe tulpen of halfgare rozen. Bijna niets toch? Wij hebben de oplossing:

Droogbloemen

Vorig jaar was de trend al een beetje in opkomst, maar dit jaar lijkt het helemaal los te gaan. Droogbloemen zijn hip en happening in de interieurwereld. En dat is begrijpelijk. Want niet alleen ziet een goed boeket droogbloemen er prachtig uit. Ze gaan ook nog eens veel langer mee dan een boeket verse bloemen. Het is dus helemaal niet gek dat zelfs de gerenommeerde bloemisten tegenwoordig ook droogboeketten in hun assortiment hebben. En bij droogbloemen denk je misschien aan de stoffige boeketjes die in de jaren tachtig bij je oma aan de muur hingen. Maar in 2021 wordt er natuurlijk wel een moderne draai aan gegeven.

Kleuren

Omdat de bloemen gedroogd zijn zijn de kleuren meestal wat rustiger en meer ingetogen dan die van verse bloemen. En laat dat nou net DE trend van dit jaar zijn. De droogbloementrend sluit dit jaar dus naadloos aan bij de Japandi stijl. Waar ingetogen kleuren en natuurlijke materialen de boventoon voeren.  Ook zijn er wat meer felgekleurde droogbloemen te koop voor net wat meer “oomph” in je boeket. Deze bloemen worden na het droogproces bewerkt met een kleurstof.

Bloemen door de brievenbus?

Wil jij iemand een aardigheidje sturen per post? (Ideaal nu we door de pandemie veel minder bij elkaar op bezoek gaan) Dan is het een heel leuk idee om een brievenbuspakje met droogbloemen te bestellen. De ontvanger krijgt een mooie selectie van een aantal droogbloemen die prachtig zullen staan in een klein vaasje. Droogbloemen door de brievenbus dus. Een heel origineel kado. Veel winkels spelen in op deze trend door schattige kleine vaasjes aan te bieden waarin de losse bloemen goed tot hun recht komen.

Droogbloemen onderhouden

Je raadde het waarschijnlijk al. Droogbloemen vergen heel weinig onderhoud. Ze hoeven natuurlijk geen water, en komen het beste tot hun recht in een droge ruimte.
Wel zijn droogbloemen kwetsbaarder dan verse bloemen, dus ga er wel voorzichtig mee om.
Is je boeket stoffig geworden? Geen nood. Met een haardroger (Op koude stand!) kan je voorzichtig het stof wegblazen Zo kan je maanden en misschien wel jaren genieten van je mooie bos.