In één handomdraai een nieuwe keuken: laat je keuken wrappen!

14 februari 2023
WonenCadeaus voor binnen

Ben je niet meer tevreden met je keuken en wil je er graag een nieuwe look aan geven? Menig mens wil nog wel eens omvallen bij het horen van de kosten die komen kijken bij het laten vervangen van je keuken. Gelukkig bestaat er inmiddels een methode die je keuken een compleet nieuwe look kan geven voor een betaalbaar bedrag. In deze blog lees je alles over het laten wrappen van je keuken!

Wat is keuken wrappen?

Keuken wrappen is een goedkope manier om je keuken een compleet nieuwe look te geven. Door het aanbrengen van gekleurde wrapfolie is het mogelijk om een nieuw kleurtje te geven aan je keuken. Deze praktijk kent een flinke toename aan populariteit, waardoor het palet aan beschikbare kleuren ook sterk is gegroeid. Ongetwijfeld zit jouw favoriete kleur er dus tussen! Ga je voor een strakke, moderne uitstraling met een zwarte keukenfolie? Of kies je voor iets rustigers met bijvoorbeeld taupe?

Waar moet je op letten?

Natuurlijk staan er tegenover het grote voordeel van de lage kosten ook enkele risico’s bij het wrappen van je keuken. Het is van groot belang dat de keukenfolie op juiste manier wordt aangebracht. De folie is namelijk gevoelig voor warmte en vocht. Dit kan er voor zorgen dat er luchtbelletjes ontstaan onder de keukenfolie. Om het risico hiervan in te perken kan je ervoor kiezen om de keuken te laten wrappen door een partij die zich hierin specialiseert. Zij kunnen je hierbij ontzorgen, zo weet je zeker dat de keuken op een professionele manier onder handen wordt genomen.

Veelgestelde vragen over het wrappen van je keuken

Doordat het keuken wrappen nog een relatief jonge techniek is, bestaan er nog veel vragen omtrent deze praktijk. We horen bijvoorbeeld vaak de vraag hoe lang de wrap meegaat. Dit is vooral afhankelijk van de omstandigheden van het binnenklimaat. Doorgaans blijft de keukenfolie zeker tien jaar mooi, maar met een beetje onderhoud is het goed mogelijk om deze levensduur te verlengen. Daarnaast horen we vaak zorgen of dat zonlicht de folie kan laten verkleuren. Dit is echter niet het geval, daar het materiaal vaak bestaat uit een UV-werende laag.

Zelf wrappen of uitbesteden aan een professional?

Tenzij je zelf al ervaring hebt opgedaan met het wrappen van een keuken, raden we af om dit zelf te doen. Door een partij in te schakelen die je keuken kan wrappen, weet je zeker dat het proces goed zal verlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een reclamebureau. Ook bieden deze partijen vaak een garantie aan, waardoor je voor eventuele ongemakken verzekerd bent van gratis herstel!