De interieurtrends van 2021

Ieder jaar veranderen, net als in de modewereld de trends op interieurgebied. 2020 stond bijvoorbeeld in het teken van jungle prints en bonte kleuren. Maar wat moeten we in huis halen als we dit jaar een hip en up to date interieur willen? Van gouden onderzetters tot rieten plantenbakken. Wij geven je hieronder graag wat leuke voorbeelden.

Japandi; Een combinatie van Japans en Scandinavisch

In tegenstelling tot vorig jaar, waarin donkere aardse tinten en drukke jungleprints de boventoon voerden, doen we het dit jaar wat rustiger aan. DE trend van 2021 staat helemaal in het teken van een combinatie van Japans en Scandinavisch design. Ofwel: Japandi.
Denk hierbij aan natuurlijke materialen zoals blank hout, natuursteen, rustige linnen stoffen. Alles met een ingetogen en serene uitstraling. Japandi interieurs ogen minimalistisch en warm en gezellig tegelijk. Het is natuurlijk voor de meeste mensen geen doen om jaarlijks alle meubels, vloeren en muren aan te passen op de lopende trends, maar met woonaccessoires kom je ook al een heel eind.
Kussens op je bank zijn bijvoorbeeld makkelijk te vervangen. Ga dit jaar voor natuurlijke stoffen als linnen en katoen, in effen neutrale kleuren.

Natuursteen

Naast blank hout en natuurlijke stoffen is ook natuursteen een materiaal dat veel te zien is dit jaar. En dan met name marmer. Nee, wees niet bang, je hoeft je woonkamer niet om te toveren in een Romeinse tempel. Juist door het klein te houden komt het materiaal beter tot zijn recht. Een mooie marmeren snijplank in je keuken is bijvoorbeeld niet aleen praktisch maar ook heel stijlvol. Of op de salontafel wat marmeren onderzetters of een mooie marmeren schaal waar je wat rustieke kaarsen op zet.

All that glitters is gold

Ook zien we dit jaar veel goudkleurige woonaccessoires. Gouden onderzetters, kandelaars, spiegels en fotolijsten. Niet  teveel en overdadig, maar net wat kleine accenten in je rustige interieur zorgen dat het echte eyecatchers zijn.

Groen

Om in al dat minimalisme en tussen al die neutrale kleuren nog wat sfeer en warmte te brengen mogen planten niet ontbreken. Qua kamerplanten blijft de trend van de afgelopen jaren eigenlijk wel constant. Alles mag en hoe meer hoe beter. Om het geheel niet al te druk te maken kies je het beste voor mooie rustige potten. Bijvoorbeeld wit of grijs aardewerk of mooie rieten manden.

Interesse in nog meer wooninspiratie? Klik dan hier.