Het gemak van meubels huren

23 november 2021
WonenCadeaus voor binnen

Het huren van een auto of woning vinden we heel normaal. Maar wist je dat ook meubels te huur zijn? Meubels aanschaffen is prijzig en tijdrovend. Helemaal niet erg als je nog jaren kan genieten van je nieuwe inboedel, maar wat als je de meubels maar tijdelijk nodig hebt? In dat geval doe je er verstandig aan om je eens te verdiepen in meubel verhuurbedrijven.  In dit artikel leggen we je uit voor welke doeleinden het ideaal is en hoe meubelverhuur in zijn werk gaat.

Voor het verkopen van je woning

Ga jij je huis te koop zetten maar zijn al je eigen spullen al meeverhuisd naar je nieuwe woning? Dan is meubels huren de ideale oplossing om je huis een gezellige uitstraling te geven voor de foto’s en kijkers. Bij verhuurbedrijven kan je de complete inboedel huren tot je huis verkocht is. Vaak zijn er ook stylisten in dienst die met je mee kunnen denken en de ruimtes zo efficiënt en ruimtelijk mogelijk in te richten. Dat kan zomaar de biedingen op je woning verhogen.

Tijdelijke huisvesting

Ga je tijdelijk een woning huren tot je nieuwbouwhuis af is? Emigreer je terug naar Nederland en duurt het een tijd voordat je inboedel verscheept is? Moet je voor je werk tijdelijk ergens wonen aan de andere kant van het land? Er zijn talloze voorbeelden te bedenken waarbij het een heel stuk efficiënter is om een inboedel te huren in plaats van te kopen. Meubelverhuurbedrijven bieden doorgaans echt alles aan wat je nodig hebt voor jouw verblijf. Van grote meubelstukken tot beddengoed en keukenapparatuur. Ook is er keuze uit veel verschillende stijlen en voor ieders budget wel iets te vinden.  

Hoe gaat het in zijn werk?

Meubels huren werkt niet heel veel anders dan meubels kopen. Vaak kan je online bekijken wat het actuele aanbod van de aanbieder is en wat de prijzen zijn. Het grote voordeel van het huren van meubels is dat er veel service geboden wordt. De inboedel wordt op de afgesproken dag op de gewenste locatie bezorgd, maar ook wordt alles helemaal gemonteerd en op de juiste plek gezet. Zodra je de huur opgezegd hebt wordt alles ook weer voor je gedemonteerd en opgehaald. Ontzettend handig toch?