Het leggen van plinten in een aantal stappen

17 januari 2022
TipsCadeaus voor binnen

Een huis of pand zonder plinten is natuurlijk niet compleet. Dit zorgt ervoor dat een kamer mooi afgewerkt wordt. Gekophout.com is een online winkel die gespecialiseerd is in plinten. Gekophout.com heeft veel verschillende soorten en alles wat nodig is om deze te plaatsen, behandelen, onderhouden en om het netjes af te werken.

De stappen om plinten te leggen:

Veel verschillende soorten zorgt voor verschillende manieren voor het plaatsen en afwerken. Om het leggen van plinten wat makkelijker te maken, zijn de volgende basis stappen omschreven:

 1. Zorg dat je alle benodigdheden hebt
  Voordat je begint moet je ervoor zorgen dat je alle benodigdheden in huis hebt. Denk hierbij aan: Een zaag, een liniaal, kit, waterpas, boormachine, schroeven en pluggen.
 2. Maak de plek die je af wilt werken goed schoon
  Begin altijd met het grondig reinigen van de plek die je af gaat werken. Zorg dat de plek stofvrij is, zodat je precies en netjes ter werk kan gaan.
 3. Het meten en opmaat zagen
  Na het schoonmaken begin je met het meten van de rand die je wilt afwerken. Nadat je dit opgemeten hebt, kan je ze op maat zagen.
 4. Start met de rechte kant
  Het is belangrijk om altijd met de lange kant te starten. Deze kant is recht, waardoor je een recht begin punt hebt en het makkelijker is om de kamer verder af te werken.
 5. Werk de kamer rond
  Na je beginpunt aan de lange kant, is het belangrijk om de kamer rond te werken. Op deze manier blijft alles gelijk aan elkaar en wordt de kamer mooi afgewerkt. Ben je van plan om ze in meerdere kamers te plaatsen? Zorg dan dat je de afwerking bij de deuren zorgvuldig doet en je de overloop naar de andere kamers precies kan overnemen, gebruik hiervoor waterpas. Door de waterpas te gebruiken kan je zien of er geen verschil zit tussen de overloop met de al eerder afgewerkte kamer.

Laat je goed informeren!

Natuurlijk verschillen de stappen per wat voor soort je gebruikt voor het plaatsen. Het ene soort is gemakkelijker te plaatsen dan het andere soort. Bekijk van tevoren ook goed welk soort je nodig hebt. De witte hoge plinten zijn gemakkelijk te plaatsen met de speciale kit set.
Wil je advies over de verschillende soorten en welke het beste bij jouw situatie past? Neem dan een kijkje op de website https://www.gekophout.com/montagehulp.html

Ook interessant om te lezen: waarom je vloer isoleren een goed idee is