Hoe kun je diverse houtsoorten stijlvol combineren?

Hout is een van de fijnste materialen die er is als je van bouwen, knutselen en stylen houdt. Houten planken zijn namelijk gemakkelijk te bewerken, hebben een natuurlijke en warme uitstraling en zijn relatief voordelig. Maar stel nu dat je plannen hebt om in je woning of tuin met hout aan de slag te gaan, welke combinaties zijn dan mooi? De tips hieronder helpen je om diverse soorten hout met elkaar te combineren en zo prachtige creaties te maken.

Hotelkamer

Let op de nervenstructuur van de houtsoorten

Een belangrijke eerste aandachtspunt bij het combineren van hout, is om te zorgen dat de houtnerven goed met elkaar matchen. Ga je bijvoorbeeld vurenhout kopen en Douglas hout, hardhout of eikenhout voor een visueel prachtige mix? Controleer dan altijd of de nervenstructuur van de twee of meer houtsoorten goed bij elkaar past. Dit is belangrijk om een visueel stijlvol effect te krijgen. 

Kies voor combinaties van hout met wit

Houtsoorten combineren kun je ook prima doen door de kleur wit te gebruiken. Wit is een kleur die bij alle houtsoorten fraai uit de verf komt en een verbinding vormt tussen diverse typen hout. Wit matcht als natuurlijk kleur met natuurlijk materiaal en is dus sowieso een goede keuze als je veel hout gebruikt in huis. Wanneer je een houten vloer hebt, kies dan voor witte plinten aan de randen. Visueel zorgt dit voor een strak ogende vloer. 

Speel met andere materialen

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een overkill aan hout je woning in haalt. Zorg daarom ook voor enige afwisseling. Dit kun je doen door gebruikte maken van andere materialen en stoffen. Een vloerkleed van patchwork of een vintage kleed gebruiken doet bijvoorbeeld wonderen. Ook stenen vazen of een glazen vitrinekast zorgt visueel voor een oogstrelende combinatie! Veel plezier ermee en geniet alvast van het oogstrelende resultaat!