Hoe moet je scheuren in de muur repareren?

Zie je scheuren of schade aan je muur? Dan is het tijd om de scheuren te laten repareren. Een scheur in de muur wijst namelijk op gevelproblemen. Maar wist je dat scheuren in de muur ook gevaarlijk kunnen zijn? In deze blog geven we je informatie over de oorzaken van scheuren, het herstelproces en geven we je waardevolle tips om scheuren in de muren te voorkomen.

Waarom scheuren in de muur?

Maar eerst, waarom ontstaan scheuren in de muur? De meeste scheuren in de muur ontstaan door funderingsproblemen. Wanneer het fundament niet stabiel is, ontstaan er problemen met de gevel of muur. Vaak leidt deze instabiliteit tot muurscheuren.

Wat moet je doen bij scheuren in de muur?

Het herstellen of repareren van scheuren in de muur is een proces dat zorgvuldig moet worden uitgevoerd. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat de scheuren erger worden of zelfs na een periode weer terugkomen. Daarom adviseren we om scheuren in de muur te laten herstellen door specialisten.

Total Wall, een ervaren specialist in muurherstel, is een betrouwbare partner op het gebied van gevelrenovatie en latei repareren. Zij voeren eerst onderzoek uit naar de oorzaak van de scheur. Dit is enorm belangrijk omdat dan pas duidelijk wordt hoe het herstelproces eruit ziet. Zij nemen samen met je het proces door om de muren te herstellen en om scheuren in de toekomst te voorkomen.

Muurscheuren voorkomen?

Om muurscheuren te voorkomen is het essentieel dat het fundament sterk en stabiel is. De meeste muurscheuren zijn oorzaak door een fundament dat niet stabiel is. Bovendien is het stucwerk en het metselwerk belangrijk. Doe je dit niet goed, dan bestaat de kans dat scheuren ontstaan.

Echter, helemaal voorkomen kan vaak niet. Vooral bij oudere huizen ontstaan op een gegeven moment scheuren. Dit is het gevolg van harde wind, stormen en eventueel aardbevingen. Je gevel en muren krijgen hierdoor veel te verduren.

Onderzoek naar scheuren laten doen

Onderzoek laten doen naar de scheuren is noodzakelijk. De scheuren in de muur kunnen namelijk gevaarlijk zijn omdat de muren of gevels onstabiel zijn geworden. We raden om direct hulp in te schakelen wanneer je scheuren in muren ziet.

Het vaststellen van de oorzaak en het herstellen van scheuren in muren vraagt om expertise en ervaring. Schakel daarom een erkend bedrijf in zoals Total Wall. Zij hebben meer dan 25 jaar ervaring en weten als geen ander hoe zij jouw muur weer kunnen herstellen.

Voor meer over wonen, kijk op https://woontuinmagazine.nl/