Hoe organiseer je een verhuizing?

29 april 2021
WonenCadeaus voor binnen

Leuk! Je gaat verhuizen, eindelijk een nieuwe plek. Misschien is het je eerste huis, misschien ga je samenwonen met je vriend of vriendin of je verhuist gewoon naar een andere woning. Zo’n verhuizing is in ieder geval vaak een grote chaos. Hoe kun je een verhuizing nu het best organiseren zonder dat het al te veel gedoe met zich meebrengt?

Verhuizing organiseren

Hoe organiseer je nu het beste je verhuizing? Gaat dit dan bij jou dan om alles rondom de verhuizing, dus ervoor of erna, of wil jij je spullen goed georganiseerd hebben wanneer je daadwerkelijk alles gaat overbrengen naar je nieuwe plek? Een paar handige tips bij het verhuizen van je spullen zijn dan ook:

  • neem je kleding mee in een vuilniszak. Ideaal, aangezien het er zo in zit, maar het ook zo weer in je kast hangt.
  • gebruik handdoeken voor servies, bestek en glazen objecten. Je wilt namelijk niet dat wanneer dit aankomt dat het allemaal gebroken en kapot is.
  • wikkel flessen, bijvoorbeeld shampoo, in met folie of doe het in een zakje. Het zou zonde zijn wanneer alles vies is van de shampoo omdat het heeft gelekt.
  • gebruik beschermfolie voor kasten. Dit voorkomt beschadigingen aan de buitenkant, maar ook dat de lades onderweg niet open zullen gaan.
  • maak een foto van alle stekkers wanneer ze nog in de aansluitingen zitten. Zonde om al je tijd daaraan te verspillen omdat je niet weet welk snoer in welke aansluiting hoort.

Studenten 

Waarbij de naam eigenlijk al genoeg zegt over het bedrijf, is studentverhuisservice een bedrijf wat is opgericht door een student en waarin nu ook alleen maar studenten aan het werk zijn. Iets wat begon als een vrienden ideetje, is uiteindelijk uitgegroeid tot een professionele organisatie. Deze student verhuizers verhuizen jouw spullen tegen een laag tarief en zijn ook nog eens flexibel met de verhuistijden. Wanneer jij het wilt, komen zij aanrijden.

Binnen- en buitenland

Wanneer je besluit te verhuizen, wil je graag dat dit goed georganiseerd verloopt. Ook wanneer je ervoor kiest om naar het buitenland te vertrekken is een goede organisatie belangrijk. Het meest belangrijkst hierin is dan ook dat de verhuizers ook echt ervaring hebben met verhuizingen naar het buitenland. Het is niet alleen van belang om dan een andere taal te spreken, maar ook hoe de douane in sommige landen in elkaar zit en misschien ook wel of je per boot moet.