Waar moet je op letten als je een tuin gaat aanleggen?

Een tuin aanleggen moet op een speciale manier gebeuren. Meestal is het lastig om te kijken wat voor soort voorkeuren de bewoners hebben. Men is het dan niet met elkaar eens en hebben allebei een andere smaak wat betreft de aanleg van de tuin. Daarom is het aan te raden om allebei een moodboard te maken waarop wordt aangegeven waar de beide smaken en stijlen van de bewoners liggen. Op die manier wordt er al snel een beter beeld gecreëerd van waar men naar op zoek is en kan dit snel worden teruggevonden in de tuin. Dat wil zeggen dat de tuin natuurlijk goed dient aan te sluiten op de wensen en op de behoeften van de klanten en dat dit uiteindelijk natuurlijk moet resulteren in een droomtuin. Maar hoe wordt dit dan allemaal gedaan? Waar is het startpunt en welke stappen moeten er worden gezet om de droomtuin te kunnen realiseren?

Starten

Het aanleggen van een tuin wordt gedaan aan de hand van een eerste kennismakingsgesprek met een ontwerper die de wensen en de behoeften van de klanten in kaart brengt. Hierdoor wordt er duidelijk wat er gewenst wordt en kan er een eerste ontwerp worden gemaakt. Deze zal vervolgens worden voorgelegd aan de klanten en die zullen hier feedback op geven. Aan de hand daarvan zal er hier en daar nog wat worden aangepast aan het ontwerp en wordt deze later definitief gemaakt.

Uitvoeren

Nadat het ontwerp definitief is gemaakt zal er een uitvoering gaan plaatsvinden. Dat wordt gedaan aan de hand van een planning die samen met de hoveniers en de klanten wordt gemaakt. Hierin wordt aangeven wanneer alles wordt uitgevoerd en wat de kosten daarvan zullen zijn. Dit is voor de klanten ook een zeer goede leidraad waar hier en daar nog wat kan worden aangescherpt. Het uitvoeren van het ontwerp is een ontzettend leuk onderdeel en is ook leuk om bij te wonen. Kwaliteit is hierbij erg belangrijk en ondenkbaar om weg te denken. Hiermee wordt er ook gewerkt aan een onderscheiding ten opzichte van een reguliere tuin en ten opzichte van een droomtuin. Een droomtuin wordt op een leuke wijze gerealiseerd, waarbij het proces erg interessant is.

Lees hier meer tips over tuinen: https://woontuinmagazine.nl/tips/