Hoe voorkom je muggen in je slaapkamer?

Ken je dat? Heb je heerlijk genoten van het zwoele zomerweer. ’s Avonds om de warmte te verdrijven heb je alle ramen tegen elkaar open gezet. Het huis is redelijk afgekoeld en uitgeput en tevreden duik je je bed in.  En zodra je net je ogen sluit komen ze tevoorschijn… Muggen!!
Zeg dan maar doei tegen je nachtrust. Nou kan je natuurlijk op jacht met een vliegenmepper om ze stuk voor stuk hardhandig aan hun einde te brengen. Maar de kans is groot dat je ze helemaal niet te pakken krijgt. En veel anti-muggen sprays en vloeistoffen zitten vol met chemicaliën. Ook geen fijn idee. Dat moet toch makkelijker kunnen? Jazeker!

Gebruik een aroma diffuser tegen muggen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Dus wij raden je sowieso aan om te zorgen dat er goede horren voor je ramen zitten. Maar ook dan is het helaas onvermijdelijk  dat die rottige beestjes tóch in je huis belanden. Daarom kan je het beste zorgen dat ze niet je slaapkamer ingaan en dat doe je met een aroma diffuser en een paar druppels etherische olie. Met een stijlvolle aroma diffuser sla je zelfs twee muggen in één klap. Want je weert ze uit je slaapkamer en je hebt ook nog eens een eyecatcher in huis.

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een apparaatje dat water vernevelt. Door hem met water te vullen en aan te zetten zorgt het voor een goede vochtbalans in je huis. Als je aan het water een aantal druppels etherische geurolie toevoegt verspreidt de geur gelijkmatig in je ruimte.  Dat is niet alleen heel lekker, maar dus ook ontzettend nuttig. Muggen zijn namelijk kieskeurige beestjes die slecht tegen bepaalde geuren kunnen. Als jij de juiste olie in je aroma diffuser gebruikt en hem ruim een uur voordat je naar bed wil in je donkere slaapkamer zet met de deur op een kier, dan maken die muggen dat ze wegkomen.

Welke etherische olie tegen muggen?

Je hebt waarschijnlijk al wel eens gehoord dat muggen absoluut niet van citroen en citroengras houden. Maar bijvoorbeeld ook sinaasappel etherische olie is perfect tegen muggen. Daarnaast zijn eucalyptus en bergamot ook ideale muggenverjagers. Een ruime keuze dus waar je zelf een geur uit kan kiezen die je zelf ook prettig vindt. Met maar vijf tot zeven druppels etherische olie in je diffuser verspreidt je een heerlijke geur door je slaapkamer en hou je de muggen op afstand. Zo ben je gegarandeerd van een goede nachtrust.