Industriële picknicktafels

Het is weer zo ver! Het zomerweer komt er aan. Tijd om je tuin weer zomer klaar te maken. Ben jij op zoek naar nieuwe tuinmeubels voor in je tuin? Misschien is een industriële picknicktafel dan wel wat voor jou. In deze blog bespreken we de nieuwste trends in tuinmeubels en waarom de industriële picknicktafel hier perfect in past. 

De nieuwste trends

De verwachting is dat er een aantal trends populair zullen zijn dit zomerjaar. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet: 

  • Meer kleur. 
  • Minimalistische meubels. 
  • Industriële look. 

We zien meer kleur in de tuin. Hierbij kun je denken aan gedurfde kleuren in combinatie met de andere trends. Combineer het bijvoorbeeld combineren met minimalistische meubels. Deze meubels hebben strakke, simpele vormen met onderhoudsvriendelijke materialen zoals kunststof, metaal en staal. Minimalistische meubels zijn populair omdat ze optisch gezien voor meer lucht en ruimte zorgen.

De industriële look is al heel populair in het binnen interieur. Maar we zien ook dat deze trend doorzet naar de tuin. Een industrieel tuinmeubel heeft een robuust, stoer karakter. Dit komt door de combinatie van hout en staal. Daarnaast is een industrieel meubel goed te combineren met het groen in je tuin. 

Is de industriële picknicktafel trendy? 

Maar de vraag is past de industriële picknicktafel bij deze nieuwe trends? Het materiaal van de picknicktafel is een combinatie van steigerhout en staal. Dit geeft de picknicktafel een industriële look. 

De poten van de picknicktafel zijn gemaakt van staal en zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Elk design geeft de tafel een unieke look. Staal is niet geschikt voor buiten, maar met een poedercoating kun je roestvorming vertragen. Zo is het onderstel wel geschikt voor buitengebruik. Daarnaast is het mogelijk om de poten aan de poedercoating een kleur te geven zoals wit, antraciet of zwart. Doordat de tafel stalen poten heeft, kun je dit meubel goed combineren met minimalistische meubels die gemaakt zijn van materialen zoals metaal en staal. De industriële picknicktafel is daarom de perfecte meubel voor in jouw tuin. 

In principe is hout niet zomaar geschikt voor buitengebruik. Als je het hout behandeld met een nanocoating, is het beschermd tegen weersomstandigheden. Zo blijft het vocht uit het hout. Het is ook aangeraden om het meubel van kunststof doppen te voorzien. Hierdoor staat het meubel van de grond en kan het beter drogen. Door de tafel te voorzien van nanocoating, poedercoating en kunststof doppen, zorg je dat je jarenlang plezier hebt van de picknicktafel. 

Kijk hier voor meer tuininspiratie: https://woontuinmagazine.nl/tuinieren/tuin-inspiratie/