Inschakelen van een makelaar of zelf verkopen?

Heb jij een woning die je graag wilt verkopen? Dan is het natuurlijk goed om te kijken naar de mogelijkheden om een makelaar in te schakelen of om de woning zelf te doen verkopen. Dit is natuurlijk een lastige keuze en daarom is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. WE zullen hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste elementen die een rol spelen of je een makelaar dient in te schakelen of dat je de woning zelf kunt verkopen. Mocht jij naar aanleiding hiervan toch nog vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een onafhankelijke adviseur. Hierdoor weet je zeker dat je onafhankelijk advies krijgt wat de keuze een stuk makkelijker zal maken. Daarnaast kun je ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes.

Heb je al iemand gevonden? Verkoop hem zelf!

Als je zelf al iemand hebt gevonden die de woning direct van je kan overnemen is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden voor het kopen van de woning. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan zult doen om zo weinig mogelijk kosten kwijt te zijn. Als je namelijk een woning via een makelaar zult verkopen zal je over het algemeen ook makelaarskosten kwijt zijn. Nu is het zo dat deze kosten niet enorm hoog zijn, maar het is wel goed om te benoemen dat het toch weer kosten zijn die van de totale waarde worden afgetrokken. Als jij dus iemand op het oog hebt en de persoon in kwestie wilt de ruimte kopen is het zeker aan te raden om hierover meer informatie te zoeken. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken.

Niemand gevonden? Schakel een makelaar in

Als je niemand hebt gevonden is dat natuurlijk erg vervelend, maar er is niets aan de hand. Het advies hierbij is om een specialist in te schakelen die je kan helpen de woning te doen verkopen. Over het algemeen kom je hierdoor bij een makelaar uit. Een  makelaar zal de woning in haar portfolio opnemen waardoor veel mensen zullen reageren. Gezien de huidige woningmarkt zul je binnen no-time je woning verkopen. Het nadeel? Er zitten kosten verbonden aan het verkopen van een woning, maar voor niets komt natuurlijk de zon op. Als je namelijk de woning via een makelaar te koop aanbiedt worden de bezichtigingen ook door de makelaar gedaan en weet je zeker dat je het maximale voor je woning zult krijgen.

Verkopen aan een belegger

Er zijn genoeg voordelen van huis zelf verkopen en mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is het verkopen van de woning aan een belegger. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan De Haagsche Belegger. Als je voor deze partij kiest weet je zeker dat je zelf de woning kunt verkopen en dat is natuurlijk erg prettig omdat je hiervoor het maximale uit je woning kunt halen. Makelaarskosten zijn natuurlijk niet vervelend, maar je kunt het geld beter in je eigen zak houden als je de woning toch wilt verkopen.