Inspiratie om je bijkeuken in te richten

Een georganiseerde bijkeuken is eigenlijk onmisbaar in iedere woning. Waar de keuken en de woonkamer vaak het centrale hart zijn van een woning, bied een bijkeuken vaak de oplossing voor losse apparaten. In onze blog van vandaag geven wij jou onderstaand een aantal inspiratie tips!

Wat is een bijkeuken eigenlijk?

Om bij het begin te beginnen vinden wij het verstandig om de term ‘bijkeuken’ nog even uit te leggen. Een bijkeuken is vaak een multifunctionele ruimte in een woning. Het dient vaak als voorraad- en opbergkast. Dat niet alleen! Vaak worden de droger en wasmachine er ook in verwerkt. Kortom, het is een multifunctionele ruimte dat als verlengstuk van de woning dient.

Tips voor de inrichting van je bijkeuken

Wanneer je een bijkeuken hebt wil je uiteraard dat deze praktisch en mooi wordt ingericht. Hieronder geven je de beste tips:

1.      Bijkeuken in dezelfde stijl als de keuken

De bijkeuken wordt niet alleen als rommelhok gebruikt, het is ook vaak een rommel wat de inrichting betreft. En dat is voor velen juist een struikelblok. Vandaar dat wij jou helpen met de inrichting bijkeuken!

Maar nu concreet, hoe kun je het zo efficiënt mogelijk inrichten? Vaak zie je dat de wasmachine en droger zich bevinden tussen de overgebleven kasten en planken. Tijd om het ‘rommelhok’ aan te pakken, want bij veel woningen is de bijkeuken juist de ruimte waar je binnenkomt. Het is aan te raden om de stijl van de keuken door te trekken in de bijkeuken. Dit zorgt voor eenheid, maar voorkomt ook irritatie bij jouzelf. Want vaak komt er irritatie doordat de stijl niet voldoet aan je wensen.

2.      Benut de ruimte optimaal

Bijkeuken inspiratie nodig? Benut de ruimte waarin de bijkeuken komt optimaal. Dit vergt eigenlijk een specifiek ontwerp, omdat iedere ruimte anders is. Ga niet lukraaks bezig met een bijkeuken, maar bekijk van tevoren wat de wensen en eisen zijn en probeer ze zoveel mogelijk te verwerken in het ontwerp. Maak daarnaast gebruik van de hoogte, zodat je de ruimte echt optimaal benut.

Graag geven wij een voorbeeld, plaats de droger en wasmachine boven elkaar achter een ingebouwde kast. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte en is het ook nog eens netjes verwerkt.

Het is aan te raden om de wasmachine en droger boven elkaar te plaatsen i.p.v. naast elkaar. Want stel je eens voor dat je een zware bak met spullen in de ruimte boven de wasmachine moet tillen, dat is niet te doen… Logische wijs is dit wel weer afhankelijk van de situatie.

Wat kan jij allemaal in je bijkeuken plaatsen?

Je kunt de bijkeuken zo gek inrichten als je zelf wil. Maar dat kan juist een valkuil zijn, want dan ga je al snel door het bos de bomen niet meer kunnen zien. Daarom hebben wij nog een aantal tips onder elkaar gezet, waar jij rekening mee kan houden tijdens het ontwerpen van je droombijkeuken:

  • Schoonmaakmiddelen;
  • Seizoens- of hobbykleding;
  • Of een extra vriezer of koelkast.

Wij zien vaak dat deze 3 punten vaak terugkomen in een bijkeuken. Maar we kunnen de lijst ook nog wel aanvullen met 20 andere tips. Wij hopen jou uiteindelijk meer inspiratie hebben te geven om jouw droom bijkeuken te kunnen realiseren.

Categorie: Wooninspiratie.